måndag 3 juni 2013

Orrefors street


En sak som står på vår att köpa lista är ordentliga coctailglas. Både jag och Henrik gillar klassiska, tunga och slipade glas. Det finns ju en hel uppsjö på marknaden som är snarlika men mina favoriter är Orrefors street. Dels för att de är snyggast och kvaliteten är utom konkurrens. Men sen tycker jag att det är roligt och viktigt att stödja det svenska glashantverket som dessvärre möter en ganska mörk framtid. Efter vårt besök i glasriket där vi på nära håll fick beskåda hantverket så känns det extra viktigt att i alla fall göra en insats till att bevara. 

Det är tråkigt att mycket av det svenska hantverket försvinner men dessvärre är det inte tillräckligt många som är beredda att betala för att behålla detta kulturarv. Det är alltid lika roligt när tidningar, främst kvällstidningar, ställer frågor som tex. Vill ni behålla tillverkningen av X i Sverige. Då är det en unison kör som svarar ja men uppenbarligen är de inte villiga att betala för det. Så frågan är allt för ofta något felställd. 

2 kommentarer:

  1. I enjoy your blog and great photos! Only wish I spoke Swedish!!

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet! Håller med. Samlar själv på bl.a. street. Älskar vackra glas :) Har du varit inne på Josephssons glas & porslin i stan? /Minna

    SvaraRadera