måndag 10 juni 2013

En magisk plats


Under vår vecka i Bodrum så hänvisade jag väldigt ofta till ett mail som jag hade fått om Bodrum av denna tjejen. Här fanns rekommendationer på vad vi skulle göra och vad vi skulle hoppa över. Gümbet var tex ett ställe som man absolut skulle hoppa över. Men vi råkade köra lite fel och hamna där ändå. Man skulle verkligen hoppa över det insåg vi väldigt fort. Om man inte vi gå på ställe där det ingår en stor flaska vin, vitlöksbröd och dans på bardisken. Typ. 

Ett ställe som man absolut inte ska hoppa över en en restaurang som heter Limon och ligger i Gümüslük. Restaurangen ligger i ett hus som ser ut som ett vanligt bostadshus och det känns som om man sitter på någons baksida där man plockat ihop lite udda möbler och bara placerat ut för att man ska ha en stor, härlig trädgårdsfest. Den denna magiska plats så satt vi på första parkett och blickade ut över kullarna och såg en sagolik solnedgång. Det serverades förstklassig turkisk mat, goda inhemska viner och en service så långt ifrån inkastare och dryga servitörer. 

När man är med om upplevelser som den vi hade på Limon så är alla de mil på skumpiga grusvägar som vi färdas för att hitta de där gömda pärlorna så värt det. För upplevelser som denna är såna man sparar och plockar fram ibland och minns med glädje. Ett sånt ställe är Limon. 

Ps. varning för bildregn.1 kommentar:

  1. Vilka Turkiet-cravings jag får av dina bilder. Maten, ljuset, atmosfären...

    SvaraRadera