Bild och recept kommer från allt om mat. Hann inte fotografera själv. |
Först ut bland gårdagens recept är en polkagriskola som jag aldrig gjort tidigare men den är en nyvunnen favorit på gottebordet från och med nu. Vi var ca 15 personer och jag har fortfarande kola i kylen så det blir många kolor.
Ingredinenser
100 gram smör
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
3 msk flytande honung
2 dl strösocker
Granering
1 påse polkagrisar
1. Blanda smör, grädde, sirap, socker och honung i en kastrull. Koka till 125°, ca 40 min. Använd stektermometer. Krossa polkagrisarna.
2. Häll upp smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset direkt. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar. Jag hällde en del av smeten i små knäckformar, resten på plåt och bröt den i bitar.
2. Häll upp smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset direkt. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar. Jag hällde en del av smeten i små knäckformar, resten på plåt och bröt den i bitar.
Har ni inte testat denna så gör det, den är försvinnande god.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar