söndag 11 mars 2018

Helgen, tankar och en serie att undvika.

Vi står inför ett par hektiska månader med väldigt bokade helger så eftersom denna helg var obokad så har vi passat på att ta det väldigt lugnt. Eller vi inledde helgen med att jag och Edith åkte in till stan för att möta upp Henrik och ett gäng kompisar för en after work på Lipp. Därefter promenerade vi bort till 28+ för att äta middag i deras vinbar. Målet var att Edith skulle ha somnat i vagnen på vägen dit men det gjorde hon såklart inte men det gick bra ändå. 


Resten av helgen har vi tagit det lugnt. Ätit långa frukostar, tränat, promenerat i skogen och ätit soppa utomhus. Fixat hemma och gjort soft buns med anka som jag kört i sous viden med hoisinsås, lime, vitlök och chili. Sous vide är ett himla bra köksredskap alltså. Något som inte är lika bra är serien Rivera. Så om ni vill ha ett tips på en serie ni inte ska se så är det den. Snygga miljöer och kläder men utöver det är den faktiskt inte alls bra enligt oss. 


Jag har även funderat en hel del och kommit fram till några saker. Det ena är att jag brukar säga att jag inte gillar tulpaner men det gör jag faktiskt. Dessa papegojtulpaner tycker jag till exempel mycket om nu när de hänger över kanten på Pallo juniorvasen som för övrigt är en väldigt bra tulpanvas. 

Sen är det en annan tanke som gror i mig och det gäller denna bloggens vara eller icke vara. Jag har under en lång tid själv trappat ner mitt bloggläsande radikalt. Jag har skrivit om det tidigare men jag tycker att konsumtionshetsen som finns genomsyrar bloggvärlden är tröttsam. Jag säger inget om att det blivit så men jag personligen ser inte riktigt tjusningen i det. Sen är jag också trött på att väldigt mycket ser väldigt likadant ut. Jag vet inte om det är så egentligen utan om det bara är algoritmerna som styr min digitala värld som skapat min homogena verklighet och jag kämpar med att vidga mina vyer och då också kanske få tillbaka min kärlek till bloggarnas värld. Det finns såklart exempel på bloggar som jag fortfarande älskar. Till exempel skulle jag säga att tex Johanna aldrig varit bättre än vad hon är just nu och nu när blomstersäsongen är igång så tillhör Weronica en av mina favoriter. Fridas söndagssummeringar sammanfattar veckan åt mig och en nyvunnen favorit är Elsa Billgren
Jag har hur som helst gett bloggen en månad och jag ska ta denna månaden på allvar. Minst fem inlägg per vecka och i veckan kommer bland annat en lista på andra bloggar jag läser för det finns såklart fler. 


16 kommentarer:

 1. Åh, jag som gillar din blogg! Den känns personlig och äkta, hoppas du fortsätter.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med Dea, din blogg är personlig och jag blir lika glad varje gång det finns ett nytt inlägg:-)
  Håller för övrigt med om Riviera, jeez vad dålig!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Men eller hur är den dålig. Vi började se ett avsnitt och gillade den inte men orkade inte byta. Läste en recension där stod att det bästa med serien var introt. Det sämsta resten.

   Radera
  2. Ha, ha, ha det stämmer verkligen!

   Radera
 3. Jag håller med ovanstående talare. Tycker du har en fin blogg som är extra rolig att läsa för oss som bor på Västkusten! /Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och vad roligt med västkustläsare!

   Radera
 4. Stopp och belägg, Emma! Jag tycker om din blogg! Skickar en hög med måndagsbloglove till dig och tackar samtidigt för länken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad jag blir Weronica! En stor dos pepp till dig med. Dags för mig att börja med mina luktärtor snart eller??

   Radera
 5. Din blogg är en av mina top 3! Så härlig och läsa. Personlig, stilren och skön. Hoppas du fortsätter med bloggen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin! Stort tack! Så glad jag blir!

   Radera
 6. Håller med ovanstående! Din blogg är en av mina topp 3 bloggar!

  SvaraRadera
 7. Instämmer med föregående talare! Om din blogg. Den känns så personlig och välavstämd. Älskar att få följa miljöer som är bekanta för mig som Västkustbo, småbarnslivets stök och mumsig mat. Men håller med dig i tankarna om bloggar, konsumtion och likformighet. Din är dock en av få jag fortfarande kikar in på och läser. Ha de bra ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Åsa! Stort tack för dina ord! Det roliga är att just västkusten och mat är två återkommande ord som verkar uppskattas med min blogg.

   Radera
 8. Hoppas verkligen inte du slutar blogga, du är en favorit. Själv har jag börjat tröttna på Instagram, för mycket reklam och förslag för mig. Har samma favoriter som du nämner ovan och några fler som jag läser. Fin helg till er!

  SvaraRadera