söndag 31 juli 2016

Hejdå Juli

Sista timmarna av juli månad och månadens lista bli istället en tillbakablick från månadens som gått som den ser ut i min telefon. I morgon går vi in i Augusti och i vanlig ordning börjar jag bli lite sugen på grytor och en dovare färgskala. Fast allra helst i kombination med härligt väder och långa kvällar på terassen. 

I början av Juli började alla våra rosenbuskar som vi hade på vårt bröllop att blomma, tidig blomning i år men ett så trevligt minne från den där magiska dagen för snart ett år sedan och flera av buskarna blommar fortfarande och det kommer nya knoppar mest hela tiden.


Jag tillbringade fyra dagar på Gotland där jag besökte Almedalsveckan. Det var Gotlandspremiär för mig och jag har redan börjat leta efter ett hus att hyra en vecka nästa sommar. Jag måste verkligen se mer av den fantastiska ön.Vår första semestervecka var vår besöksvecka och bland annat hade vi en av mina närmsta vänner från Skåne med familj hos oss. Det är alltid roligt att visa upp omgivningarna här ute för folk som inte har Petersons som sin stammisrestaurang eller som ser det som en självklarhet att kunna hitta den där folktomma klippan för att sola. Vi tog bland annat båten ut till Käringön för att äta lunch på just Petersons, åt skaldjur på vår terass, hängde i vänners sjöbod, grillade med ett stort gäng vänner och bara umgicks. 

Jag har såklart badat jättemycket. Mer eller mindre minst en gång varje dag. Dagens första dopp tar jag nästan alltid under min morgonpromenad men sen blir det oftast minst ett till. Förra veckan åkte vi bland annat ut till Vallerö med vänner. Solade, badade, hajkade bland klippor och hade det härligt. Det är nog den enda gången i sommar som jag faktiskt legat ner på en handduk i solen kom jag på. 


Jag har också fyllt trettiotvå år och det firade jag med vänner på tidigare nämnda Petersons på Käringön. Deras musslor följt av långa var en alldeles perfekt födelsedagsmiddag och såklart var även Douglas med. Han är otroligt restaurangvan och sköter sig exemplariskt, iallafall vid de tillfällena. Att sitta fint när han ska vara med matte på bild är en annan egenskap som han besitter. 

En stund efter att solen gått ner så tog jag och Henrik båten tillbaka till Orust medan våra vänner fortsatte kvällen på loftet men just den aktiviteten kändes inte så hundvänlig. 
Jag har bundit en del buketter men förvånansvärt få. Det kändes som om nästan alla blommor blommade kring midsommar och nu är det mest rosor och mycket av mina nyplanterade blommor som blommar och de låter jag vara kvar. Denna bukett består av rosor som jag fick av min syster som jag mixat med daggkåpa, grässtrå, blåbärsris och fläder från trädgården. 


Julis sista bild som jag tog för några timmar sedan när jag och Douglas var ute och gick. Juli 2016 var en fin månad. Växlande väder, emellanåt intensiv men även en hel del tid för att ligga på soffan i trädgården och läsa böcker och det tycker jag om att göra. Nu säger jag hej augusti, det ska bli trevligt att se vad du kommer att bjuda på.


4 kommentarer:

 1. Hej, så fina randiga servetter. Går de att hitta i butik månne?

  Tack för en fin blogg. Du är en riktig västkustambassadör, man blir sugen att åka ut till en klippa varje gång man ser dina fina bilder :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Den titeln gör mig väldigt stolt. ;) Servetterna har handdukskvalitet, jag köpte ikeas blåvita som jag har till exempelvis musslor.

   Radera
 2. Underbara bilder, Emma!
  Det är verkligen något speciellt med kusten. Jag har tillbringat mycket ledig tid hos bror och svägerska på lilla Varholmen och hos syster och svåger som har hus på Donsö. Det blir båt till bägge öarna då ingen biltrafik existerar. Har du varit där?
  Jag har blivit så inspirerad av dig så nu vill jag också starta en bokcirkel till hösten. Har du några bra tips och hur går ni tillväga? Tänker mig att man inte ska vara så många, kanske 6-7 max, eller?
  kram Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag är tyvärr extremt dålig på södra skärgården. Hoppas på att det blir lite fina kvällar när vi börjat jobba så att vi kan åka och kika.

   Gällande vår bokklubb så var vi sex st från början och nu är vi sju. Ofta är det en som inte kan så vi är oftast 5-6 personer när vi ses. Vi har ett rullande schema och den vi ses hemma hos bjuder på middag och väljer nästa bok. Vi håller det ganska enkelt, har liksom ingen mall gällande vad vi pratar om och boken upptar olika stor del av våra samtalsämne.

   Det är roligt om ni är folk som har ganska olik boksmak så får man läsa olika genrer.


   Lycka till!

   Radera