lördag 6 juni 2015

Sovrum före och efterJag tänkte precis inleda denna inlägg med att förklara, och försvara att det mesta på landet är ganska ofärdigt. Så insåg jag att det är trettioåtta dagar sedan vi hade tillträde till vårt sommarhus som vi köpte med inventarier och som var mer eller mindre orört sedan trettio år tillbaka. Så insåg jag att det där försvarstalet kanske inte riktigt behövdes då vi faktiskt gjort en hel del även om vi såklart har mycket kvar. Till exempel renovera kök, lightrenovera badrummet, måla fasaden och bygga trädäck. Men tidsplanen för de sakerna sträcker sig fram till nästa vår i alla fall.Vårt sovrum har vi egentligen mest tömt på möbler och garderober samt målat om. Alla väggar är målade med Nordsjös Nordic light och jag älskar verkligen det kritvita resultatet.  Enda nackdelen med den färg är att man får vara försiktigt med vilka vita möbler man har till. Ikeas vita möbler är tillexempel inte riktigt vita och ser gula ut jämfört med väggarna. Nu har vi inte det problemet eftersom vi förutom en säng endast har två tillfälliga sängbord som fanns i huset när vi köpte det och en kroklist på väggen för plagg som är pågående och som såklart passar in i sorvrummet.  En stråhatt som mest hänger där för att den är fin och förhoppningsvis kommer till användning snart. Till de två fönstrena hänger det hissgardiner i kritvitt som mamma har sytt. 

Så här såg sovrummet ut när vi köpte det. Och när vi hade tillträde var varenda pryl kvar. Nu är allt kritvitt, garderoben borta och hyllorna/elementskydden under de båda fönstrena borta och såklart är alla möbler nya. 

Bild 1-3 By Emma. Bild 4: Gofab

7 kommentarer:

 1. Var är dina efterbilder? Såg ju bara tre närbilder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag bytt ut en bild så att jag även får med den andra halvan av sängen. Jag tar nästan alla mina bilder med ett fast 50 mm objektiv och då får man lite välja vad man ska ha med på bilden och då valde jag borta stora delar av sängen. Men här kommer en bild tagen i samma vinkel som mäklarbilden.

   Radera
 2. Vilken skillnad! Ser härligt somrigt och ljust ut... bra jobbat på endast 38 dagar! Kämpa på Men njut!
  /Hårt - som tittar på när maken bygger trädäck

  SvaraRadera
  Svar
  1. hej snäckan! Tack. Ja, tänkt vad många liter målarfärg kan göra. Vi har ju fokuserat på 3 sovrum och vardagsrum just nu och resten får vänta till efter sommaren tänkte vi. Du gör helt rätt i att titta på. Det är du värd!;)

   Kram!

   Radera
 3. Så fint det blir! Lampfoten - var kommer den ifrån? Görsnygg!

  /Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kristin. Lampfoten är ett riktigt budgetfynd från Hemtex! Typ 199 kr tror jag att den kostade!;)

   Radera
 4. Åh! Bästa grejen! Ska definitivt inom Hemtex asap ... /Kristin

  SvaraRadera