söndag 14 juni 2015

Månadens lista

Plats

Nästa söndag åker jag till Cannes. Förutom att jag ska gå på Cannes lion och bli inspirerad av världens bästa kreatörer samt lyssna på ett föredrag om hur man överlever Zoombiinvasionen så ska jag njuta av denna favoritregion. Att äta på Skaldjur på Brun står såklart på att göra listan. Precis som att ta en kaffe på ett av alla mysiga caféer, gå på matmarknad, köpa en ny stråväska och ta ett eller flera dopp i medelhavet. Jag kommer även att befinna mig där nere exakt ett år efter denna magiska kväll.


Tanke

I den bransch där jag är verksam är vi inne i sluttampen av vår absoluta högsäsong. Efter midsommar brukar det lugna ner sig lite men förra året pågick högsäsongen en bra bit in i Juli. Att Maj alltid är hysteriskt det vet man liksom bara om och det är vi alltid inställda på. Därför är det extra viktigt att fylla fritiden med energigivande saker. Det behöver inte vara några extravaganta saker på något sätt. Men att ligga på balkongen i kvällssolen och läsa en bra bok. Eller att se saker som jag planterat på landet växa eller att fantisera och drömma om den där dagen om mindre än två månader. 


Känsla

Som den royalist jag är så satt så jag såklart bänkad under gårdagens kungliga bröllop. Med en del avbrott för lek med en 1 1/2 åring och middag med vänner dock. Brudparet såg så himla lyckliga ut och jag tyckte att det var väldigt fint att det trots denna enorma apparat och de vanligtvis stela kungliga tillställningarna så kändes bröllopet personligt. Hur personligt det nu kan bli när du och jag kan följa stora delar av dagen och natten framför TV:n. Hur som helst, Sofias klänning som Ida Sjöstedt har designat är helt fantastisk och passar Sofia väldigt bra. Extra kul att det var en svensk kvinna som designat den såklart. Att hon var väldigt diskret sminkad tyckte jag också var himla fint. På tal om svensk design så måste man ju bara hylla Viktoria som bar en specialdesignad klänning från HMs Conscious kollektion. En väldigt cool kronprinsessa har vi. 

Och jag kan inte riktigt förstå att det är mindre än två månader kvar till det är dags för vårt bröllop som jag ser så otroligt mycket fram emot. Tänk, snart är jag fru. 

Sak

Vi har ju planterat en del i trädgården på landet och det kommer inte direkt vara i år som trägården når sin rätta glans. Det finns även en del som vi låtit vara kvar från de gamla ägarna, sådant som vi inte vet hur det kommer att se ut när det blommar och det är ju så himla spännande. Varje helg är det något nytt som blommar och i trädgårdslandet växer örter, rädisor, sockerärtor och morötter så det knakar. Jordgubbarna blir nog inte klara till midsommar direkt och rabarbern får vi snällt låta vara till nästa år. Jag trodde nog inte att jag skulle vara hon som kunde se tjusningen i trädgårdsarbete även i detta skede då resultaten inte direkt innefattar blommande blommor omgående. 

Bilder: By Emma, pinterest, kungahuset, pinterest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar