onsdag 29 februari 2012

Brunch Rosen Bar


Under en ganska lång period för ett par år sedan så var minst en brunch per helg standard för mig. Jag tycker att en lång, härlig brunch med goda vänner är ett ypperligt sätt att umgås på. Jag föredrar faktiskt när det är i bufféform men jag ogillar skarpt matberg och råvaror av bristande kvalitet. Därför så har bruncherna blivit allt mer sällsynta då det inte längre har funnits någon som enligt mig håller måttet. 

När jag för ett tag sedan fick veta att min favoritbar, Rosen bar på Hotell Reaissance skulle börja med brunch så föddes ett nyvunnit hopp om ett nytt brunchställe. I söndags var det dags att testa det. Med bästa sällskapet och strålande sol utanför så var förutsättningarna de bästa. 


Vi möttes av en oerhört smakfullt uppdukad brunch bortom matberg och bristande kvalitet. Istället för massa olika rätter så var det ett mindre antal rätter av god kvalitet. Sallader serverades i glas och rätterna var små. Gillar att man lever efter devisen "är de små får man ta två" istället för att ösa på så att man tvingas lämna mat. I baren beställde vi olika former av väldigt goda omeletter och andra äggrätter. Desserterna var även de små och utsökta. Små shots av smoothie gav brunchen en fräschör som är välbehövligt med tanke på matintaget. 

Att miljön på Rosen är avkopplande och bekväm är givetvis ett stort plus liksom en superb service. Jag brukar ogilla att brunchställe har sittningar så att man känner sig lite stressade men här blev vi istället hänvisade till härliga soffor med vars en Bellini. Då Känns det helt plötsligt helt ok. 


Den enda nackdelen med brunchen är priset. 245 kr / pers är i saftigaste laget, iallafall i Malmö vilket jag tror skrämmer en hel del potentiella gäster. Tyvärr. Jag rekommenderar dock Rosen bar varmt, både för brunch och en drink kvällstid. 

5 kommentarer:

 1. Åh tack för tipset Emma! verkar ju hur bra som helst!
  Vi brukar hamna på Hilton för brunch, men kvalitén är verkligen ojämn och vi har blivit besvikna ibland.
  Svårt att få plats dessutom, hur funkade det på Rosen?

  Kram Mrs G

  SvaraRadera
 2. Vi bokade bord men det var gott om plats. Dock värt att boka bord och be om något av borden med de härliga stolarna. Ni vet att de även har afternoon tea på Lördagar va? Kram Emma

  SvaraRadera
 3. Hej Emma!
  Härliga kort du tar!
  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Ohh! Afternoon tea också tackar för tipsen !

  SvaraRadera
 5. Hej Elisabeth. Tack så mycket! / Emma
  Sanna-Marie: Har faktiskt inte testat deras afternoon tea trots att det nästan alltid står på min att göra lista på lördagar. Men Rosen är alltid bra så jag förutsätter att även deras afternoon är det. / Emma

  SvaraRadera