måndag 21 november 2011

Jul i vårt hus

Mitt shoppingmål i helgen har varit väldigt tydligt. Julgranskulor. Jag ska faktiskt inte ha dem i en gran utan jag ska göra ett annat arrangemang med dem. Detta arrangemang kräver hjälp av pojkvännen och lite verktyg så det färdiga resultatet får ni se om två veckor när vi är i Malmö nästa gång. Jag har sedan tidigare köpt åtta kulor i samma stil som de jag hittade i helgen. Efter besök i butikerna som påsarna visar så är jag nu klar. Resten av mitt julpynt kommer att gå i vitaste vitt med ledord som blommor, ljus och ljuvaste tyll. 
Hjärtan och kulor med pärlor kommer från Sia. Den som går att öppna längst till vänster Filipiana, de med bruna skinnsnöre Artilleriet och den stora från Casa Linne. 

4 kommentarer:

 1. Snygga grejor. Har också börjat planera för julen, plockade in mina franska cafestolar från uteplatsen nu i kväll.
  I morgon åker den rökande keramiktomten fram, gammal kvarleva från piprökarperiod som varade i så där 35 år.
  Mesta tiden av min fritid kommer den närmaste tiden att ägnas åt att få
  fram 24 små paket att stoppa i den jättestora julkalendergubben jag köpte hos Liten Karin i Haga förra veckan. Hustru Randi, tillika mormor Randi bara ruskade på huvudet när morfar Owe kom hem från shoppingturen.
  Blir att köpa lite då och då, räddningen blir kanske någon julmarknad i Rom, t ex på Piazza Navona.

  SvaraRadera
 2. Hej Owe,

  Det där med parökartid. Har du lämnat den helt? Annars hade du upskattat festen vi var på i Lördags där många grabbar satt och rökte pipa...

  Det där med paketkalender är faktiskt inte så lätt, fick själv en sån fram tills jag var pinsamt gammal av min mamma och det är inte enkelt. Du får köpa bilar och annat smått. Hur gammal är barnbarnet? samlar inte de på massa kort och sånt?

  När ska du till Rom? Du bara är ute och reser hela tiden, fast det är du värd!!

  SvaraRadera
 3. Är på jakt efter fina julgranskulor och nu fick jag ju lite tips, tack tack :) Ska bli spännande att se ditt "arrangemang", säkert nåt urtjusigt eftersom du verkar ha väldigt god smak! Erika

  SvaraRadera
 4. Hej Erika,

  Ha ha, får se hur fint det blir men jag hoppas på att det blir bra. Hade gärna velat ha en gran men det är lite för mkt pendling under julen för att det ska vara riktigt lönt. I göteborg hittade jag jättemånga fina kulor. Sia hittar du ju här nere oxå annars har de flesta inredningsbutikerna fina kulor. Ett annat tips är att köpa ikeas tyllgardiner och klippa i sönder till remsor så som du kan knyta rosetter i grannen av. Jättefint!;)

  Hoppas barnen mår bra? Emma

  SvaraRadera