söndag 25 februari 2018

Veckans trio

Söndag och vi har tillbringat det senaste dygnet ute på vårt lantställe. Lyxen att vi har 40 minuter dit alltså. Gårdagen ägnade vi åt att promenera i kylan, dricka kaffe i solen vid husväggen, äta Gnocchi med bakade tomater, buffelmozzarella  och massa annat gott och sen avrundade vi kvällen framför brasan med andra säsongen av Ockupationen på datorn innan vi gick och la oss vid tio. 



Nu sitter jag och surfar ikapp veckan och några saker som fångat mitt uppmärksamhet lite extra är bland annat detta omslag till danska Elle Decoration som jag ska se om jag hittar i morgon här ute i förorten. Ser så härligt ute och även om vi faktiskt planerar att ta bort den blå färgen i vårt kök så älskar jag nästan alla nyanser av blått.


Hos Anette såg jag att Lyngby Porcelæn kommer med en ny variant där glasyren fått rinna över kanten vilket jag tycker är superfint. Den klassiska vasen tillhör en av mina favoritvaser men konstigt nog finns den inte i min vassamling. På tal om vassamling, detta inlägg om vasgarderoben hos Elsa Billgren är väldigt bra.


Foodjunkie är en blogg som jag ofta hämtar matinspiration ifrån. Hennes linsgryta gillar både jag och Edith till exempel. Nu idag gjorde jag hennes tryfflar med endast mörk choklad, avokado och vaniljpulver. Har tidigare gjort chokladpudding enligt samma princip men nu blev det alltså tryfflar istället. 

1 kommentar:

  1. Hej Emma,
    Tack för en inspirerande blogg. Vill du lägga upp receptet på Gnuchhi med bakade tomater, Det lät så gott. Kramar till er alla.
    Christina

    SvaraRadera