tisdag 4 april 2017

Köksdetaljer


När vi köpte vårt hus så var det stora, ljusa köket en bidragande faktor till att vi faktiskt köpte huset. Den stora köksön, dubbla ugnar och sex plattor med både gas och induktion på spisen var saker som stått på vår önskelista när det kommer till hur vi skulle vilja ha vårt drömkök. Så när vi på visningen såg köket med samtliga attribut plus ett fönster framför diskhon som jag också haft hyfsat högt på listan så insåg vi nog båda att det skulle bli svårt för oss att släppa detta hus. 

När vi väl flyttade in så plockade vi ner alla överskåpen då vi hade tillräckligt med förvaring ändå och för att maximera ljuset, bytte ut det grå kaklet mot ett vitt klassiskt matt kakel med ljusgrå fog, målade om väggarna och beställde öppna hyllor. Just de öppna hyllorna har verkligen gjort stor skillnad i köket som tidigare var rätt kallt då både stommar, bänkskivor och kakel går i vitt. 

Det har behövts ganska mycket naturmaterial och växter för att få till en mjukare och mer ombonad känsla. Hyllorna förändras lite hela tiden och här står saker som jag tycker är extra fina eller som vi använder väldigt ofta. Idag har till exempel en tavla som är en skiss som Pia Törnell gjort fått sin plats där i väntan på att den ska hamna på någon vägg. Eller så får den helt enkelt stå kvar här. 

Framför fönstret skymtar en present som Edith fått, en grå ballong som ska sitta på väggen men mer om den när jag bestämt var den ska sitta. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar