söndag 11 december 2016

Jul i vårt hus

Igår klädde vi första gången granen i huset. Det var också första gången som vi hade en stor gran hemma och i år är den klädd i vita toner, silver och guld. Kulorna är en kombination av sådant jag samlat på mig genom året som vi haft i våra mindre granar och sen är det en del som kommer från Henriks föräldrarhem. Rosetter i cremefärgat siden har vi också och även om banden är nya så påminner det om julgranen från när jag växte upp där vi så länge jag kan minnas har haft rosetter i granen. Henrik konstaterade att den inte var så färgglad och vi enades om att vi har vuxit med väldigt olika typer av julgranspynt och något säger mig att Henrik och vår dotter kommer att ha lite mer samsyn på hur man klär än gran än hur jag ser på det. Har ni klätt er gran?

Nu är det dags att hoppa ur pyjamasen och gå ut och gå en långpromenad i solen med make och hund. Är man gravid i vecka 33 kan man gott unna sig att mysa omkring i pyjamas halva dagen tycker jag. 
2 kommentarer:

  1. Så fin er gran blev! Vi brukar ta in vår gran dagen innan julafton, en tradition som vi båda burit med oss sedan vår barndom. Jag hade gärna tagit in den lite tidigare, men min man håller stenhårt på traditioner...något får han väl bestämma här hemma....hihihi. I dag har jag gjort klart alla julkort och skrivit adresser, jag göra alla kort själv vilket jag tycker mycket om. Med lite julmusik, glögg och lussekatt så är det mysigt att sitta och pyssla.
    Med vänlig hälsning Monica

    SvaraRadera
  2. Jag kör på rött och guld. Jag är inte någon färgglad typ resten av året men till jul längtar jag efter rött, guld och mossgrönt. Min mamma och jag brukar klä om deras gran till nyår, då den får en midnattsblå och silvrig skrud. Julen ska vara dekadent, glittrig och mustig tycker jag :)

    SvaraRadera