söndag 3 maj 2015

Första helgen som sommarhusägare

I Onsdagseftermiddag blev vi officiellt ägare till vårt sommarhus och det är också anledningen till helgens tystnad på bloggen. Vi köpte huset med inventarier då vi gjorde klart affären väldigt fort och inventarier fanns det gott om, milt sagt. Har har bott i ett smärre kaos hela helgen men för varje timme har kaoset blivit allt mer hanterbart. 

Efter att ha tömt sovrummen åkte vi och köpte en säng till ett av gästrummen men som vi sov de första två nätterna i stående i kaoset nedan. I torsdagsmorse inledde jag det tidskrävande arbetet att pilla ner bård i två av sovrummen. Fem timmar senare var allt mitt nagellack borta, jag hade kramp i nacken men bården var nere. Under tiden körde Henrik och en kompis många vänder till tippen för att slänga mängder av saker och möbler. 


Efter att ha målat klart vårt sovrum lagom till fredag morgon och jag hade rensat vår stora gräsmatta på pinnar så var det dags för den andra turen till Ikea på två dagar. Det är tur att Henrik har en väldigt stor bil som rymmer både skräp och sängar. Dock inte samtidigt kanske. Frustationen som infann sig när vi skulle inviga nya grillen och det visade sig att den kom i 74 delar var påtaglig. Men tre timmar senare så hade killarna satt ihop den och den var redo att invigas. 


Igår lämnade vi landet för att fira en av våra närmsta vänner som fyllt trettio. Jag ägnade stora delar av kvällen av att leka med palmerna som var lämpligt pynt till det karibiska temat. Även passande som danspartner eller huvudbonad. Tidigt i morse körde vi tillbaka till landet, maskerade vardagsrummet och hallen och grundmålade. En promenad ner till byn hann vi med innan vi målade ytterligare en gång. 


Efter middag hos våra vänner som vi har lyxen att nästan ha som grannar och sedan avrundade vi denna helgen med att måla det sista i skenet av strålkastare. Nästa helg tänker jag avrunda varje kväll med en brasa istället för nu har vi målat tre sovrum, ett vardagsrum och en hall. Köket lämnar vi till vintern då vi ska renovera det. Nästa helg är det dags för städning och sedan börjar det roliga, det vill säga att inreda och pynta. Ett gäng före och efter inlägg kommer, var så säkra. 


4 kommentarer:

 1. Gud vad fantastiskt! Ska bli så roligt att följa med på resan.

  SvaraRadera
 2. Spännande! Blir så roligt att se!

  SvaraRadera
 3. Vilket kul projekt! Lycka till med sommarhuset och ser fram emot att se hur det förändras

  SvaraRadera
 4. Kul att följa ert arbete med sommarhuset. Vi är i ungefär samma läge då vi nyligen också köpt sommarhus lite längre ner på västkusten, också med inventarier.

  SvaraRadera