onsdag 9 februari 2011

Restaurangreflektion

Läser nomineringarna till Nöjesguidens årliga prisutdelning i Malmö/Lund och fastnar för restaurangkategorin. Eller först gör jag egentligen en annan reflektion som får mig att bli glad. Äntligen speglar Nöjesguiden hela Malmö. De har tidigare glömt den delen av Malmö som inte ligger kring Möllan. Kanske är det för att de intressanta restaurangerna spridit ut sig.

Åter till nomineringarna.

Bastard. Ja, vad ska man säga. Malmös absolut mest intressanta restaurang som slog ner som en bomb och satte en ny trend som många hakat på. Briljant i sin enkelhet och även om den är bra vid denna tiden på året så är den magiskt bra sommartid när innergården är öppen och det serveras stenugnsbakade pizzor långt in på natten. Bastard är restaurangen där jag och pojkvännen firar Alla hjärtans dag.

En klassisk bastardplanka till förrätt när vi firade Linns födelsedag där förra veckan. Bilden är tagen av Louise och den har jag lånat utan att fråga.


Saiko. Har endast besökt Saiko en gång. Gillar verkligen konceptet. Du tar av dig skorna och "fusksitter" på golvet. Intressanta "japas" och superb sushi med intressanta kombinationer och fantastiska råvaror. Men, ja för här finns ett men. Kanske är jag nu orättvis då vi var där när de var väldigt nyöppna men det är inte ok att behöva vänta nästan en timme på japas och ytterligare 45 minuter innan vi fick vår sushi. Gällande sushi vidhåller jag att Malmös bästa görs av Ola på chillout.

Andra av mina favoriter i krogmalmö är Atmosfär, Belle Epouqe som har Malmös skönaste personal och Stures som med en lite mer avslappnad stämning bör förtjäna en nominering nästa år.

Även väldigt roligt att Malmös bästa bar, Rosen är nominerad.


2 kommentarer:

  1. Du fick låna fotot utan att fråga! =)
    Väl värt att nämna i detta sammanhang är Bastards fantastiska Chokladterrin. Så god att man kan tro att man dött och kommit till himlen! Nu vet jag visserligen att det är för sent för det för min del..

    SvaraRadera
  2. Vad snällt gumman! Ja, den var gudomlig. Vad du ska i himlen att göra? Inte så att några av dina vänner kommer att göra dig sällskap!

    SvaraRadera