lördag 30 december 2017

2017 är året då jag nästan slutat läsa bloggar

En något märklig bild till detta inlägg men jag känner mig ungefär lika trött som Douglas
här.

Tjugosex timmar kvar på året och det är väl dags med någon form av summering av året. Mitt år väldigt enkelt att sammanfatta. 2017 är året då jag blev mamma till världens finaste Edith. Busiga, högljudda och fullkomligt underbara Edith. Men det är inte det som min summering handlar om. Inte alls faktiskt.

2017 är även året då jag gick från att läsa 30-40 bloggar veckovis att läsa ungefär fem. Visst bläddrar jag förbi massa inlägg på bloglovin men jag klickar i stort sett aldrig på dem. Anledningen är verkligen inte att jag inte har tid att läsa i min nya roll som mamma. Anledningen är helt enkelt att jag är oerhört trött på inlägg efter inlägg som är fyllda till bredden med annonslänkar. Det handlar inte om att jag inte gillar dessa länkar för det gör jag. Jag använder mig själv av dem och jag har fått massvis av tips i mina favoritbloggar på fina produkter som jag mer än gärna klickar hem. Jag är alltid för nya, smarta marknadsföringskanaler. Om de används rätt.

Det jag har svårt för är när det tar över och när det görs utan finess och användarfokus. Många bloggar som jag har bläddrat igenom nu när jag skulle försöka sätta ord på detta har 70-80% av sina inlägg antingen sponsrade eller fyllda med länkar och drar vi en parallell till tidningsvärlden här så går det ju att likna med annonsgraden i gratistidningarna under deras glansdagar. Skulle man fråga dessa bloggare så tror jag att väldigt få skulle kategorisera sig själv och sitt varumärken där. 

Det finns absolut många som använder sig av länkarna med finess, där jag enbart blir glad när jag får serverat en direktlänk till just den produkten som jag nyss blivit tipsad om av den person vars stil jag gillar och det är absolut inte där min kritik ligger. Att den person ska få provision på mitt klick eller köp applåderar jag. Ett av mina favoritinlägg i de bloggar jag följer är önskelistorna, så länge de känns äkta. 

Det jag har svårt för är det tar över fullständigt och när det enda jag möts av när jag klickar mig in i en blogg är att inlägg efter inlägg där jag uppmanas att klicka HÄR. Den konsumtionshetskänsla som just nu råder i delar av bloggvärlden har alltså fått mig att dra ner radikalt på mitt bloggläsande eftersom jag inte alls känner mig inspirerad utan snarare tvärtom.

Jag önskar att 2018 blir ett härligare bloggår fyllt med inspirerande innehåll som gärna får innehålla bra reklam i olika former. Jag vill också gärna ha tips på härliga och personliga bloggar som inspirerar på ett eller annat sätt. 

8 kommentarer:

 1. Håller med dig! Vilka bloggar läser du fortfarande?

  SvaraRadera
 2. Synd att det ska behöva var så. Ha det så bra och njut av livet som mamma. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Håller också med dig, undrar med vilka bloggar du läser? Alltid kul med tips! Har alltid gillat dina inlägg med boktips varvat med inredning. Hittar ingen riktig "bokblogg", har du något tips?
  Känner även att jag handlar mycket mindre nu, får avsmak ibland med all köphysteri, samma föremål som figurerar runt på alla bloggar!
  Böcker däremot får jag aldrig nog av, det bästa är även att man kan gå till biblioteket och låna gratis!
  Jag tipsade dig en gång om "Katredalen vid havet". Nu har jag även läst "Barfotadrottningen" av samma författare. Väldigt bra bok, ett litet tips!
  Önskar dig ett Gott nytt år!
  Med vänlig hälsning Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   De bloggar jag alltid läser är trendenser och Johanna Bradford. De läser jag dagligen. Ska sätta ihop en lista på vilka andra jag läser och då även ta med de jag hittat nu när jag är ute på bloggjakt.

   Jag har verkligen letat efter bokbloggar men har inte hittat ngr bra. Det kanske finns ngn bokpodd? Det har jag faktiskt inte tittat efter. Just nu lyssnar jag mest på böcker. Hade lite svårt för det till att börja med med nu gillar jag det. Jag är ju ute och går med vagnen i typ 2 h / dag och sen går jag rätt ofta omkring och lyssnar hemma... Jag har precis lyssnat på alla Karin Alfredssons böcker och näst på tur står Elena Ferrentes - Dagar av ensamhet, Onkel Toms stuga, Den underjordiska järnvägen, bokklubben vid livets slut och omgiven av idioter. Min semesterlista. ;)

   Tack för tipset, det tog ett tag för mig att komma in i "katedralen vid havet" men sen gillade jag den!

   Radera
  2. Gott nytt till dig med föresten!

   Radera
  3. Tack för svar Emma!
   Har precis läst "omgiven av idioter" och den var väldigt intressant och faktiskt får man mer förståelse för vissa "idioter", hahaha.....
   Ferrentes böcker är väldigt bra, ska snart läsa tredje boken i hennes serie.
   Har inte lyssnat på böcker ännu, men ska nog snart prova när det är prova-på-gratis-i-2 veckor.
   Triologin om "Sekten på Dimön" kanske du redan läst, om inte, har du 3 riktigt bra och spännande böcker framför dig.
   Med vänlig hälsning Monica

   Radera
 4. Håller också med om detta och gör likadant som du. Som sagt, tråkigt att det blivit så här. Vill önska dig och familjen en god fortsättning!

  SvaraRadera