söndag 11 juni 2017

Vår lördag

Juni bjuder onekligen på kontraster när det kommer till vädret. Igår sol och även om det inte var sommarvarmt så var det lagom varmt för utehäng utan att Edith blev för varm. Idag är solen bytt mot regn så det var inget svårt beslut att åka hem från landet när våra grannar hemma bjöd över oss på middag. 

Gårdagen ägnade vi åt att bland annat promenera och jag insåg att Edith just nu trivs mycket bättre i sele än i vagnen. Vi har ett par mindre harmoniska promenader på protokollet från de senaste dagarna och jag funderar över om vi ska byta till sittdelen eller om det är för tidigt?  Vi var och inspekterade vår båtplats och snart börjar äntligen båtsäsongen och nu hoppas vi bara att hela familjen kommer att uppskatta båtlivet. 


Väl hemma så gjorde Henrik musslor på grillen och jag nattade Edith. Han gjorde sin egna variant av Petersons fantastiska musslor och som alltid när Henrik står vi spisen, eller i det här fallet grillen, så blev det hur gott som helst. Det känns som om detta kan bli en riktig sommarfavorit hemma hos oss. 


Sen satt vi länge och åt. En självklarhet för drygt fyra månader sen men sedan Edith kom är det inte riktigt alltid de där långa och harmoniska middagarna infinner sig. Fram tills för bara några veckor sedan så hade hon en tendens att alltid vilja äta samtidigt som oss till exempel. Nu sitter hon gärna i sin babysitter eller i sin stol och tittar på oss medan vi äter men den lilla damen vet ju inte alltid vad hon vill så det är mer regel än undantag att någon av oss snabbt måste äta upp för att roa henne och den någon brukar bli Henrik eftersom han är så mycket bättre på att roa henne än vad jag är. 


1 kommentar:

  1. Hej Emma, vi bytte till sittdelen när våra killar var lite drygt 4 månader. Det kan ju vara värt ett försök, det går ju alltid att byta tillbaka om du ser att det inte funkar. Tack för en fin blogg. / Lisa

    SvaraRadera