fredag 10 juni 2016

Veckans trio - Fredagsfeeling

Helgen är några timmar bort och i eftermiddag åker vi till landet. En del projekt som ska fixas men vi ska även njuta av lugnet, gå långa promenader, jag ska väl ta minst ett dopp och så kommer Douglas troligtvis att göra premiär på puben så att vi kan se en eller flera fotbollsmatcher. Men först firar jag fredagen med tre favoriter just nu.

Om ni inte följer Olsson och Gerthelinstagram eller får deras nyhetsbrev så har ni kanske missat att vi de senaste veckorna fått följa med deras anställda på en arbetsdag och även hem till dem. Jag tycker att det är superkul att få se hur de har det hemma och det enda som jag saknar är att jag vill se fler bilder. Den övre bilden kommer från Nina Gerthel, delägare och inköpsansvarigs hem och den nedre från butikchefen Sofie Ströms hem.
Ingen har väl missat att Ikea kommer att samarbeta med Hay och Tom Dixon. Kollektionen med Hay släpps i Augusti 2017 och Tom Dixon senare än så och det är egentligen inte kollektionerna i sig jag vill lyfta utan snarare lyfta på hatten för Ikea som lyckas skapa en sådan hype fjorton månader innan en kollektion släpps. Missförstå mig rätt, matbordet tycker jag är jättefint och bänken som fungerar både inomhus och utomhus skulle jag kunna tänka mig även om jag personligen tror att det blir svårt för dem att toppa Ilse Crawford och Ingegerd Råman så ser jag fram emot att se kollektionen om drygt ett år. Alvhem säljer just nu denna fina lägenhet på Haga Nygata i Göteborg och jag sparar ner mängder av bilder som inspiration för vårt lantställe. Jag är väldigt sugen på att måla om i vårt sovrum där och denna färg hade passat ypperligt om det inte blir tapet. Jag älskar färgskalan, den mjuka känslan, alla fina tavlor och jag känner nästan doften av trä när jag tittar på bilderna. Jag känner på mig att denna lägenhet doftar som det gör i en norrgavelbutik. Kroklisten med vätmatchade plagg i sovrummet är ett dekorativt inslag som jag själv använder mig av på landet. Fotograf är Cim Ek.2 kommentarer:

  1. Hihi, skrev precis ett inlägg till i morgon om den "Norrgavelska" lägenheten i Haga. Mycket inspiration där!

    Trevlig helg och puss på nosen Douglas!! <3

    SvaraRadera