måndag 13 maj 2013

Mitt bästa jag

Bilden har jag lånat HÄR

Du kommer aldrig att kunna bli jag och jag kommer aldrig att kunna bli någon annan. Vi har olika förutsättningar, mål och ambitioner. Min ambition gällande den sunda version av mig själv jag håller på att skapa är just det. En sund version av mig själv. Och den bästa versionen av mig själv och mina förutsättningar. 

Jag kommer aldrig att se ut som en Victoria secret modell för jag har inte de förutsättningarna eller de ambitionerna. Jag vill inte heller väga 55 kg till mina 174 cm. Jag vill ha en fast, stark kropp där man ser konturerna av muskler på väl valda ställen och ser så där sund och frisk ut. Jag kommer aldrig att bli petit men jag har absolut förutsättningarna för att bli frisk och stark på både insidan och utsidan. Sen om mitt bästa jag väger 65 kg eller 70 kg är inte lika viktigt. Mitt bästa jag sitter inte i vikten utan i hur jag ser på mig själv i spegeln och hur jag mår.

Jag tror att jag och många andra är helt för hårda mot oss själva. Jag är för hård mot mig själv gällande att jag inte avviker från min väg särskilt mycket och många försöker skapa en version av sig själv som egentligen inte borde vara möjlig. Och effekten av detta blir ju ofta att det inre välmåendet inte riktigt följer med. Och då är den där perfekta kroppen inte lika rolig kanske?

Sen tror jag att man måste vara tydlig med sin målsättning från början och visualisera den eftersom man tenderar att bli lite fartblind på vägen. Jag valde att visualisera mina mål i form av kläder. Delmål ett var en klänning i en storlek mindre, delmål två en kjol i ytterligare en storlek mindre, delmål tre ett par byxor och mitt slutmål är en röd långklänning i en modell som är allt annat än förlåtande. När långklänningen sitter bra är jag nöjd. Och då börjar arbetet med att bibehålla och vårda. Men alla är inte jag. Jag drivs av mål, deadlines och delmål så för mig har detta varit bästa sättet. Men mitt sätt är inte ditt sätt. Kanske kan du inspireras av mitt sätt men inte kopiera. 

Ha en fin måndag

4 kommentarer:

 1. Bästa Emma,

  om du bara visste hur mkt du inspirerar. Stor kram och tack.

  Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elisabeth. Om du bara visste hur glad jag blir av din kommentar. Tack. Jag gör mitt bästa.

   Kram Emma

   Radera
 2. Åh så bra skrivet!
  Kram Sanna

  SvaraRadera
 3. Fina du, du har så rätt, såklart, och jag hoppas och önskar att jag kan tänka som du!
  KRAM

  SvaraRadera