måndag 9 juli 2012

Pompeiana

Enbast en halv mil körväg eller 2 km gångvägen från stranden men en helt annan värld. Pompeiana. Denna lilla by uppe i bergen med havet vilande nedanför. Byn där det troligtvis finns fler citronträd än människor. Där  gränderna är smala och alla former av klackar bör lämnas hemma. På den platsen har vi tillbringat veckan som varit. En plats där lugnet infinner sig snabbt.Båda bilderna ovan är tagna från den nedre av våra två terasser. Vi hyrde ett fantastiskt mysigt hus i fyra plan med två härliga terasser. 

Bilderna ovan är tagna på den korta promenaden från bilen till huset som vi gick ett par gånger varje dag. Jag undrar om man någonsin vänjer sig vid allt det vackra?


Bilderna ovan och under är tagna fvid Pompeianas piazza. Här finns byns enda restaurang och är den naturliga samlingspunkten. Så pittoreskt och bortom all turism. En tidig morgon begav jag mig ut på en promenad i byn för att ta kort innan mitt sedvanliga besök hos den lokala bagaren. I byn fanns det en bagare, en köttaffär, ett minilivs och en apotek som hade öppet ett fåtal timmar i veckan. Mer än så behövs det inte.Givetvis har vi inte bara njutit av lugnet i den sömniga lilla byn. Men mer om det i morgon. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar