onsdag 30 januari 2013

Jag trodde att de ljög

För exakt tre månader sedan så köpte jag, efter lite påtryckningar från kompisarna, ett kort på sats. Jag har haft gymkort i flera år och det senaste på sportlife som jag haft i ungefär två år hade jag använt tolv gånger. Totalt. Jag har aldrig förstått människor som sagt att det var roligt att träna. Jag var helt övertygad om att de ljög för mig. Men, jag köpte kortet och vi startade en träningsgrupp på whatsup ett gäng tjejer. Vi peppade varandra och det var sällan som jag inte hade sällskapet på gymmet. Tjejerna fick med mig på massa pass som jag aldrig skulle satt min fot på annars. Vissa ratade jag och vissa fortsatte jag med. Koordinationspass är inget för mig. Inte heller danspass. Däremot så fortsatte jag med tuffa intervallpass och spinning. Veckorna gick och någon gång kring jul så var inte gymmet längre ett tvång. Andelen gruppträningspassen sjönk och gympassen ökade. En gång i veckan tränade jag med en PT. Där, ungefär efter åtta veckor så hittade jag glädjen i att träna. Eller det är inte alltid roligt att gå dit men det är alltid roligt att gå därifrån.

Den åttonde Januari när jag hade min mätning och vägning med PT:n så insåg jag att jag tränade och tränade men såg inga direkt resultat. Det där med att det är 70 % kosten och 30 % träningen som skapar resultaten hade jag ignorerat. Jag trodde att de ljög för mig. Jag bestämde mig för att skapa en hälsosammare version av mig själv och att det var dags att ta tag i kosten. Det där med att äta fem gånger om dagen som jag fick höra under den första PT-träffen hade jag också ignorerat.

Redan den andra januari uteslöt jag socker och vetemjöl ur min kost. Och alkohol. Min tanke var att detta skulle pågå under en månad. Alltså till och med i morgon. Första veckan var hemsk. Huvudvärk och ständigt sugen på sött. Jag kände mig sjuk. De som gjort denna resan sa till mig att det vänder. En dag är du inte sugen längre. Jag trodde att de ljög. Det gjorde de inte. Dagen kom. Sockersuget var borta och än så länge har det inte kommit tillbaka.

Att äta fem gånger (som ibland blir fyra, främst på helgerna) har jag aldrig gjort innan. Jag åt inte ens frukost för tre månader sedan. Nu äter jag något ca var tredje timme. Mycket grönsaker men även kött och mejeriprodukter. Har är även väldigt mån om att äta rena livsmedel utan tillsatser. Man ska inte bara vara snäll mot utsidan av kroppen utan även insidan. Jag är inte hungrig och framförallt inte sugen. Jag har plockat bort snabba kolhydrater men äter rotfrukter och frukt. Jag tror att jag har hittat ett förhållningssätt till mat som jag kan leva med. Men kanske ibland vara mindre strikt. Och ta ett glas vin då och då. Eller flera vid speciella tillfällen. Och inga dieter.

Idag hade jag min mätning och vägning med PT:n. Efter snart en månad så visar vågen på 4,7 kg mindre, fettprocenten har sjunkit 2,1 procentenheter och jag gör en snygg planka. Att gå ner 4,7 kg på 23 dagar är inget jag eftersträvat och heller inget att rekommendera. Att träna 19 gånger på en månad kanske inte är den nivån jag för alltid kommer att hålla heller. Men jag kallar Januari en bra start mot det mål jag satt. Sockersuget är borta och plankan är min vän. Nu är det bara resten kvar.

En sak tar jag med mig och för er som läser detta och också tror att folk ljuger om att det är kul att träna och sockersuget försvinner så vill jag bara säga. Vi ljuger inte. Och se till att omge dig med människor som peppar dig. Du är duktig för att du kommer igång och det får du visa. Checka in på gymmet och dela på facebook. Lägg upp bilder på instagram. Det kommer en dag när du känner att du inte behöver det längre. Jag börjar komma dit. Och det finns inga quickfix. Det gäller att förändra livet. Och hitta ett sätt att leva med det.

Bjuder även på ett gott mellanmål eller dessert som passar både stora och små barn. Jag tycker att det lämpar sig som dessert men även efter träningen när man behöver kolhydrater.  Mosa en banan och vispa ihop med ett ägg. Stek som en pannkaka. Toppa med valfri topping. På bilden har jag rostad kokos, jordgubbar och kesella blandat med 100 % vaniljextrakt.



tisdag 29 januari 2013

I ett hus med rosa dörr

Bilder: Pinterest
Idag drömmer jag om att bo i ett hus med en rosa, vacker, gammal dörr. Att kunna gå med bara ben och höga klackar. I en fluffig ballerinakjol och känna mig så där chic. Och inte alls känns mig utklädd som jag brukar göra i en del kläder som är fina på andra men inte på mig. Utan bara fullständigt bekväm i min kjol och i mig själv. Och gå hem till mitt hem med den rosa dörren som knarrar när jag öppnar den. Det känns som om detta är en kväll då den enda energin jag har är att just drömma. Och surfa resor. 




måndag 28 januari 2013

Föremål med historia



Igår städade jag klädkammaren. Det tog halva dagen och jag är inte ens klar. Sen tog jag lite bilder på vårt sovrum som är en blandning av mig och Henrik. Jag gillar vitt och ganska stramt. Henrik är betydligt mer klassisk och vill att möbler och saker ska ha historia. Så det är en mix. Gynningtavlan fick jag av Henrik vår första jul. Han visste att jag gillade den tavlan men den var tyvärr slut så han letade upp Agneta Gynnings telefonnummer, ringde henne och berättade att han var på jakt efter den tavlan till sin nya flickvän. Och hon kunde väl inte säga nej till killen som ansträngde sig så hon hämtade den hos Carolina och så att jag kunde få den i julklapp. Den söndriga Guide Michelinboken som jag måste lämna in och få lagad hittade vi på den underbara antikmarknaden Port de Clignancourt i Paris. Denna underbara marknad som jag planerar att vi ska besöka med släp så att jag kan få en hem svulstig antik spegel med guldram. Ett hem med historier och där vi skapar vår historia helt enkelt. 


söndag 27 januari 2013

Yollibox

Idag när vi var och handlade så såg jag att Ica Maxi börjat sälja Yollibox frozen yoghurt. Jag gillar frusen yoghurt och att denna är helt naturlig utan tillsatser kändes väldigt positivt. Dock är den inte helt  fri från socker då den innehåller druvsocker men jag äter ju frukt så det var värt ett försök. Och den var magisk god. Vi testade mango och toppade med färska jordgubbar och rostad kokos. Himmelskt gott och den smakar verkligen mango och yoghurt och inget annat. Enda nackdelen är att man nog har gjort förpackningen för att man ska äta upp den och inte spara i frysen. En liten skål av detta, en kopp te och en ny serie att titta på var precis vad jag behövde i kväll. 


'
Bild1 & 2: ByEmma. 3: Yollibox

Söndagspepp

Klockan är snart 11.30 och vi har inte ätit frukost än. Henrik står i köket och gör bacon, äggröra och grönsaker. Faktiskt skönt att ha en lugn helgförmiddag där jag inte stressar iväg till gymmet och är uppe innan solen gått upp. Att vi är trötta idag beror nog till stor del på att vi igår kväll gick bort till en kompis och spelade Risk till klockan tre i natt. Eller jag somnade på soffan ett par timmar innan men de andra spelade. Och jag blev ju väckt och fick traska hem mitt i natten. Lämnar er med lite peppande ord medans jag fångar denna dagen. 



fredag 25 januari 2013

Förändrade smaklökar

Så snabbt det går att förändra smaken. Under de 24 dagar som har gått sedan jag uteslöt socker och mjöl ur kosten så har det hänt väldigt mycket. Av någon anledning så har jag uteslutit nästan alla kolhydrater. Eller iallafall snabba sådana. Jag äter dock alla grönsaker och rotfrukter. Idag tänkte jag dock festa till det och gjorde ungsbakade sötpotatisklyftor till vår oxfilé. Och sambon gjorde rödvinssås. Jag åt en klyfta men gud vad sött det var. Nu har jag aldrig varit översvallande förtjust i sötpotatis men nu var sötman mycket mer framträdande. Tror att jag håller mig till grönsaker i fortsättningen. 


Nu äter jag varken GI eller LCHF men ur GI-synpunkt är sötpotatis ett mycket bättre alternativ än potatis. 

torsdag 24 januari 2013

Som små lätta moln


Efter att jag sett bilder på bomullskvistar på Fridas blogg förra veckan så har jag inte riktigt kunnat släppa det. Det är uppenbarligen inte det enklaste att hitta har jag förstått men nu står de hemma hos oss. De kom från Holland till Blomrum i morse och står de så fint på bordet i hörnan. Hoppas att sambon ger dessa högre betyg än mina fina lärkträdskvistar som han fick leta efter en hel dag. Han kollade sedan på dem och konstaterade "döda pinnar med kottar på". Han förstod inte riktigt tjusningen i döda pinnar med kottar helt enkelt. Förhoppningsvis uppskattar han pinnar med fluffiga bomullstussar mer. Största tacket till Frida som väckte begäret till bomullskvistar men även såg till att jag fick tag på dem också. Och till blomrum som löste det så fort. 



onsdag 23 januari 2013

En föraning av våren


Det där sidobordet byter skepnad titt som tätt. Idag samsas vit ranunkel med citrusdoftande doftljus, böcker och glaskupan där apan bor just nu. I morgon ska blommor bytas ut med efterlängtade kvistar som spås bli vårens stora trend. Jag har helt enkelt implementerat lite vår inomhus när det utomhus är ordentligt vinter. 

Efter ett ordentligt träningspass ska jag nu krypa ner på soffan under en filt med en kopp te och försöka förhandla mig till att vi ska fortsätta se Girls. Såg ju ändå sju avsnitt igår. Det är sånt man får göra på vintern. Ligga under en filt och titta på serier. Det finns fördelar med allt. 



Middagstips


Inspirationen till gårdagens middag hämtade jag ur senaste Elle mat & vin. Eftersom jag aldrig följer recept så var det just inspiration. Halverade två kycklingfiléer och brynte dem för att sedan låta dem vila innan jag lindade dem i parmaskinka. Tömde kylen på lite grönsaker och squash, vitlökar och morötter få lite extra tid i ugnen innan jag fyllde på med paprika, svamp, broccoli och rödlök. I med köttet i formen och pressade över en citron och klyftade en annan citron som fick följa med i ugnen. Givetvis med kryddor och olivolja. När det var ca 10 minuter kvar så hällde jag på matlagningsgrädde blandad med mjölk samt fond. För min del som inte tog sås på tallriken så hade jag gärna kunnat hoppa över det sista steget men jag tror att kycklingarna mår bra av  lite vätska. Sen kan jag inte utmana ödet allt för mycket gällande matlagningen här hemma. För husfridens skull.

tisdag 22 januari 2013

SkönhetsFabriken


Idag hade jag bokat in lite omvårdnad och kärlek av mina ögonbryn. När jag bodde i Malmö gick jag kontinuerligt till Elena på Blissiz men sedan jag flyttade till Göteborg så har det inte blivit av. Eftersom jag gillar skönhetsfabrikens logotype och att det ser så himla trevligt ut där gjorde att jag bokade in mig där. Det var en väldigt bra idé. Strålande service med dricka medan jag väntade och perfekt omhändertagande. Nästa tid är redan bokad och då checkar jag nog in på deras dagspa också. 

Har även lärt mig att hur mycket jag än försöker kommer jag aldrig gilla kokosvatten. Och då gillar jag allt annat med kokos. Men kokosvatten. Usch. 

Jag har också börjat se Girls. Jag vet att jag väldigt sen men ikväll har jag sett sju avsnitt. Ibland är det rätt mysigt med en träningsfri dag utan att vara på vift. 

Skönhetsfabriken ligger på Clarion Post hotell.

Cirkusgolv och sött som socker


Förra veckan gjorde jag ett nytt försök med mina rawfoodbollar utan socker och mjöl. Denna gången blev de faktiskt mycket bättre även om sambon fortfarande säger att de smakar cirkusgolv. Den här gånger tog jag en handfull nötter och körde de i mixern till ett grynigt mjöl. Sen hällde jag i kanel, kaffe, ca 1 msk kakaopulver och lite flingsalt. Därefter blandade jag det med ett gäng urkärnade dadlar, rullade dem till små bollar som jag rullade i kokos. Jag tror att jag börjar gilla dessa. Inte så att man äter några mängder. En var allt jag fick i mig och den andra åkte in i frysen igen. Lakritsteet från Pukka var iallafall en höjdare för mig som gillar lakrits även om jag tyckte att det smakade lite väl sött. Inte klokt vad man kan ändra sina smaklökar. 

måndag 21 januari 2013

WORD

Nä just det. Så därför måste jag träna idag trots att jag egentligen mest vill sova. 
Och byta DENNA ljuvliga låten mot lite mer ös. 


söndag 20 januari 2013

En bättre texmexmiddag

Igår hade vi goda vänner över på en mat och spelkväll. De övriga i sällskapet adderade öl och snacks men jag höll mig till mat och spel. Gårdagens meny var hämtad direkt från Mexiko då vi bjöd på tacos. Konstaterade att vi igår nog var ganska mycket mediansvenskar med tacos och spel. Dock var vår tacos kanske inte den som vanligtvis serveras i svenska hem. Vi hade två olika kötträtter. En Carnitas gjord på fläskkarré som fick stå på spisen i ca fyra timmar tills det blev en trådig massa. Receptet finns HÄR. Den andra kötträtten var en favorit i repris. En rätt gjord på högrev och vulgära mängder chili som stod på spisen i ca åtta timmar. Har man inte åtta timmar så räcker det med sex timmar. Vi har inspirerats av DETTA receptet men dels låtit den stå på mycket längre så att den faller i sönder samt tagit bort tomater och bönor. Sen har vi använt samma ingredienser men troligtvis inte samma mängder.  Till våra gudomliga kötträtter serverade vi olika grönsaker, mangosalsa, tortillas, majs och min, om jag får säga det själv, gudomliga guacamole. Idag åt vi resterna, eller delar av dem så nu lockar soffan och en film. 

Hoppas att ni har en skön Söndag. 







lördag 19 januari 2013

Chilivakt


Man skulle kunna tro att jag försummar bloggen. Det gör jag inte. Jag har bara väldigt mycket att göra. I veckorna har jag tokmycket jobb och träning och idag vaktar jag tex en chili. Alltså inte en chilifrukt utan en chiligryta. Som stått på spisen i 3 timmar redan och snart börjar nog köttet falla i sönder. Bara ett par timmar kvar innan det  blir en trådig massa som är det gud hade tänkt sig när han skapade tacos. Sambon är iväg ett par timmar och jag vaktar chilin. Och städar. Och dricker en fantastiskt god smoothie som jag gjort på kessela, soyamjölk, saften och zesten av en citron, lite riven ingefära och mango. En helt vanlig Lördag med andra ord.

torsdag 17 januari 2013

Alla vägar bär till Hisingen


Idag har jag varit ute på vift igen. Denna gången norr om Göteborg och som vanligt bär alla vägar till vissa delar av Hisingen. Delar dit jag inte alls var på väg. Och sen bar vägen till en liten grusväg bredvid motorvägen som går till Trollhättan. Jag skulle till Stenungsund. En helt vanlig dag med andra ord. Möttes dock av blommande liljor när jag kom hem. Klänning ett av tre av mina viktminskningsklänningar passade och jag körde ett ordentligt pass på gymmet. Så denna dagen blev bra ändå. Trots mitt urdåliga lokalsinne.

Hoppas på lite mindre stress framöver så att bloggen kan få den uppmärksamhet som den förtjänar. 

onsdag 16 januari 2013

Office of the day

Anteckningsböcker från Bookbinders och Italien. Skålen med granatäpple är vårens nyheter från Iittala. 


Sitter och jobbar hemma hos oss föräldrarna innan mötesrace och sedan tillbaka till Göteborg. Jag klagar dock inte på dagens mobila kontor. Fullservice och en ny duk i ljusgrått linne har mamma packat ner till mig. Ibland är det så skönt att bara få bli uppassad av mamma. 

tisdag 15 januari 2013

Min dag enligt instagram


Nästan 50 mil i bilen. Möte mitt ute i ingenstans där det var så vacker att jag var tvungen att stanna för att ta en bild. Bilköer genom hela Skåne. Landar på bästa hotellet, det vill säga hemma hos föräldrarna och bjuds på fantastisk fläskkaré som stått på spisen i över tre timmar. Och granatäpple. 

måndag 14 januari 2013

Att råda bot på lathet


Det sista jag känner mig idag är lat. En riktig planeringsdag inför resten av veckan som är på resande fot, ett dubbelpass på gymmet och nu slappa på soffan. Men jag gillar orden som jag hittade i min inspirationsmapp. Jag har varit väldigt ambitiös gällande jobb men fruktansvärt lat när det kommer till min kropp. Tills jag bestämde mig för att inte vara det längre. Så nu är jag inte det längre. 

söndag 13 januari 2013

Sköna Söndag



Igår blev det bio, middag och examensfest för en kompis som precis blivit läkare. Trots att jag en vit månad och alltså inte dricker något så blev det ganska sent och det blev en oplanerad men välbehövlig sovmorgon för mig idag. Vaknade inte förrän strax efter klockan 10 vilket är väldigt ovanligt. Frukost och sen gymmet för min del och resten av dagen ska gå i ett väldigt långsamt tempo eftersom den kommande veckan kommer att gå i ett rasande tempo. Hoppas att ni har en fin Söndag. 



lördag 12 januari 2013

48 h

Tidigt i Torsdags morse begav jag mig ut i de småländska skogarna för att åka på ett möte. Därifrån åkte jag till Stockholm för att igår jobba från vårt Stockholmskontor. Flög tillbaka till Göteborg igårkväll och efter lite förseningar så landade jag vid halvåtta tiden. Min snälla sambo hämtade mig på flygplatsen och därefter väntade den snabbaste och bästa snabbmaten som finns. Skaldjur. Avrundade kvällen med att se den norska filmen Kon-tiki som är oscarsnorminerad för bästa utländska film. Nu dags att göra frukost sen ska jag visa för Henrik exakt hur dålig jag är i badminton.


onsdag 9 januari 2013

Mitt ljus i mörkret

Bild lånad från Artilleriet

Men är inte denna lampa bara så fin? Jag är sugen på att ha den bakom vår soffa. Vi behöver ljus där och eftersom soffan är precis lika lång som väggen så behöver det antingen komma uppifrån eller så får vi flytta fram soffan och ha något som står bakom. Tror dock att lampan här ovan är svaret på min fråga. Mitt ljus i mörkret som jag som bor i Göteborg väljer att uttrycka mig. 
Finns på Artilleriet. Såklart. 

tisdag 8 januari 2013

Pepp och bristande motivation


Dag sex av min variant av detox och jag känner en mental dipp. Trött, hängig och ont i en massa muskler jag inte visste att jag hade. Och idag är det dags att träffa min PT. Det är liksom inte såna dagar som idag jag vill träffa honom. Dock finns det lite ljuspunkter. Efter nyår blev jag inbjuden till en pepp-grupp på facebook. En hel hög med tjejer som alla har olika mål men det vi har gemensamt är att vi vill forma en mer hälsosam version av oss själva. Dels får man får massa tips både gällande mat, träning etc. Det som jag tycker är häftigast är den massiva peppen som finns i denna grupp av folk där många absolut inte känner varandra. Det är så fantastisk att läsa hur man peppar och berömmer. Jag hade nog aldrig klarat dessa månader utan pepp. De första veckorna när jag avskydde gymmet hade jag inte klarat det utan mina grymma vänner som tränar mycket som fick med mig. Nu tycker jag att det är roligt att träna men behöver peppen från folk som är i samma situation som jag. Som vill skapa en hälsosammare version av sig själv. För alltid.

måndag 7 januari 2013

Vinter möter vår


På något sätt kan jag gilla denna perioden. Alla Amaryllis och hyacinter är utbytta mot tulpaner, liljor, hortensia och andra fräscha blommor. Men ändå är det så mörkt ute att man behöver tända ett paket värmeljus per kväll. Mysigt på sitt sätt. Och en föraning om vad som komma ska om ett par månader. 

Jag är hemkommen från ett riktigt mördarpass på gymmet. Eller egentligen två mördarpass. Först spinning med pulsmätare och sedan ett nytt pass på sats som är ett mycket mer avancerat core-pass. Kändes som om jag dog lite. I morgon och är PT-pass och det ska bli intressant att se vad som hänt med min kropp över julen. 

söndag 6 januari 2013

Årets första helg


Första helgen på 2013 går mot sitt slut och det gör också min första vita helg utan socker, alkohol och mjöl(nästan). Det har varit en annorlunda helg. Råbiffen på Bon utan ett glas rött smakar inte riktigt likadant. Spelkvällen med goda vänner var en utmaning då det stod världens största godisskål framför mig under sex timmars spel och jag försökte intala de andra att mina daddelbollar faktiskt var goda. Men två pass på gymmet har jag hunnit med, eller tre om jag räknar fredagens lunchpass. Jag har ätit goda frukostar bestående av fincrips med keso, kalkon och grönsaker. Fincrisp var det där med nästan inget mjöl. Jag har druckit smoothies bestående av bär, spenat och citron. Jag har tvättat och storstädat hemma och låtit en köttfärssås stå och puttra mer eller mindre hela dagen som jag åt med en stor sallad och hyvlad, lätt kokt squash. Vi har varit och shoppat blommor så nu står det våriga blommor i varenda kruka och vas. Inte klokt vad man hinner mycket när man är pigg på helgerna.

lördag 5 januari 2013

Fire


Jag har förvisso lovat Henrik att det inte skulle bli fler ljuslyktor. Men om tomten kommer med dem så räknas det inte eller? Han behöver ju inte veta att jag faktiskt satt den högt på min önskelista. Denna fantastiska ljuslykta kommer från Iittala och heter Fire. Den är ritad av Nathalie Lahdenmäki och är nygammal i sortimentet. Redan för 10 år sedan var den prisbelönt. Det är nog en av de finaste ljuslyktor jag sett när den är tänd tror jag. 

fredag 4 januari 2013

Regnbågen på en tallrik


Nyttig mat behöver inte vara mindre god på något sätt. Och ofta är nyttig mat vackrare då den innehåller betydligt mer grönsaker och färg. En regnbåge på en tallrik ungefär. Kvällens middag bestod av lammfilé som jag marinerat i citron, vitlök och timjan. Till det grillade grönsaker som morötter, svamp och sparris. En stor sallad och lite fetaost och myntakräm hamnade också på tallrikarna.

En fredag utan vin


Jag erkänner. Det där med en vit månad kändes som en väldigt bra idé fram tills jag kom hem idag. Fredag, lammet ligger i marinad och i lägenheten doftar tulpaner och liljor. Till den bilden passar ett glas rött. Iallafall till min bild. Det behöver inte vara några mängder vin men det där glaset. Glaset som signalerar att det är helg är väldigt trevligt. Precis som att min råbiff och carpaccio på Bon igår hade gjort sig väldigt bra med ett glas vin. Men nu har jag bestämt mig och då blir det så. Vit januari är det som gäller. Detox när det gäller både mat och dryck. Och att utesluta alkoholen tror jag kommer att skynda på resultatet av träningen.

Det där med en lugn fredag hemma blir inte bättre av att jag inte får äta något sött heller. Satt och googlade raw food godis och hittade en rad recept med dadlar som jag hade en hel låda av. Jag tog lite av varje som jag hade hemma och mixade ett gäng dadlar (drygt tio stycken tror jag) med en halv vaniljstång, lite kanel, knappt 1 msk fin kakao, blandade nötter och lite olja. Jag använde olivolja men man bör nog ha någon som smakar lite mindre. Sen rullade jag dem i kokos. Sambon säger att de smakar cirkusgolv men jag tycker att de är riktigt goda. Visst hade en påse godis smakat bättre men med tanke på vad de innehåller och att man faktiskt kan äta dem med gott samvete så tycker jag att de är riktigt goda. Tips på andra nyttiga godsaker mottages gärna. 


torsdag 3 januari 2013

Nytt år och nya skrivböcker


Nytt år och nya skrivböcker. Detta från Bookbinders design köpte jag förvisso redan i fjol men jag har ett nytt på kontoret också. Där finns även en hög skrivböcker som jag köpte i Rom som ni ska få se. Jag älskar fina skrivböcker. Idag går jag in på dag två av trettio med detox. Eller min form av detox vilket innebär rena livsmedel, ingen alkohol, minimalt med koffein, minimalt med socker, äta fem gånger om dagen och träna 4 gånger / vecka. Jag kompletterar även med detoxtabletter. Och ja, man får ont i magen av dem. 

onsdag 2 januari 2013

Hej 2013

Bild: Therese Sennerholt

Idag är årets första dag. Både du och jag vet att den 1/1 inte räknas. Det är inte dagen då nyårslöften infrias och det är inte då nya vanor skapas. Nä, nyårsdag är mer än seg och sömnig dag. Särskilt om man firade nyår med 24  partyglada vänner och gick och la sig vid sex på morgonen. Efter att ha sjungit Celine Dion låtar och fuldansat.  Jag kommer att börja 2013 med en vit detox månad. Rena livsmedel och ingen alkohol. Som en del av mitt nyårslöfte att gå ner i vikt och komma i form. Men även rensa insidan. Så det börjar jag med idag. 

När jag tittar tillbaka på året som gått så känns det som om jag kan sammanfatta 2012 med att det var året jag vågade. Jag lämnade min trygga sfär med Malmö, jobbet jag haft i fyra år, närheten till familj och vänner. Jag blev sambo, bytte jobb och fann vänner som på kort tid blivit väldigt nära vänner. 2013 kommer inte att bjuda på så radikala förändringar utan min ambition är att 2013 är året jag rent kroppsligt krymper men växer som människa och i min yrkesroll.

2013, jag tror på dig. Jag tror att vi kommer att komma riktigt bra överens och att vi kommer att göra det bästa möjliga av detta året. Nu kör vi!