En liten tjuvkik på en av två saker som denna påse innehåller. Givetvis kommer det från bästa Olsson och Gerthel vars produkter nu även finns på nätet: olssongerthel.com
fredag 30 september 2011
onsdag 28 september 2011
Dille på fikon
Jag råkade köpa väldigt mycket fikon häromdagen så det finns en viss risk för fikontema i veckan. Detta var gårdagens middag. En enkel sallad med blandade sorters sallad med en senapsvinegrett, sugarsnaps och körsbärstomater. Till det parmaskinka, valnötter och fikon. Toppat med en fikonbalsamico.
Undrar vad jag ska göra med mina fikon idag? Tips mottages.
Undrar vad jag ska göra med mina fikon idag? Tips mottages.
Ny tavla
Jag är lite smått kär i min nya Lovisa Burfitt tavla. I helgen ska pojkvännen få det eminenta uppdraget att se till så att den hamnar på väggen och istället för att den står lutad som den gör nu.
Tavla Lovia Burfitt, Ask Lovia Burfitt, smyckeskrin Thomas Sabo som rymmer de smycken som jag använder mest just nu. |
tisdag 27 september 2011
Som utlovat kommer här en del bilder från vår underbara Söndag. Jag gillar Söndagar. Det är en dag som det är helt ok att bara vara. Att ta dagen som den kommer. Denna söndag skulle till exempel bjuda på långpromenad och grillning i Bokskogen men slutade med båttur och vinlunch i Lomma.
Att sedan Söndagen innefattade kära återseende och nya bekantskaper gör hela den dagen till en ännu bättre dag vars minne är oerhört energigivande.
måndag 26 september 2011
Strålande Söndag
Denna helgen har inte bara bjudit på god mat och en mysig dag i Köpenhamn. Vi har även fått njuta av en fantastisk höstdag med optimalt väder. Så varmt att en dag på havet med tillhörande vinlunch i Lomma kändes som en magisk plan. Ett bildregn kommer så fort jag laddat över bilderna från kameran. Denna är tagen med mobilen på väg ut från Malmö mot Lomma.
lördag 24 september 2011
Fransk Fredag
Gårdagen bjöd på en skön hemmakväll med pojkvännen. Anklever med de rätta tillbehören och musslor stod på menyn. Ibland är livet så där bra. Nu är det dags för oss att bege oss till Köpenhamn för att fira min systerns födelsedag!
onsdag 21 september 2011
För de allra finaste sakerna
Förutom en stor antik champagneskål som jag ska ha till blommor så är jag även på jakt efter en fin glasdome som ska stå på min byrå i hallen. Denna som kommer från Day och säljs på silverbricka.se är fin men kanske i minsta laget. Tips på vart jag kan hitta fler varianter samt även vart jag kan hitta min antika champagneskål? Alltså en sådan här fast helst en snirklig och antik.
Bild från silverdricka.se |
tisdag 20 september 2011
Balkongpimp
Nu var min balkong höstfin. Tycker att det känns så vemodigt att ta bort alla blommor som stått så fint hela sommaren och låta balkongen vara tom så i år har jag valt att plantera massa blommor som kommer att stå tills frosten kommer. Färgtemat Blir grönt och lila. Utbudet på blommor som klarar hårdare väder är inte gigantiskt så jag har fått tänka om gällande mitt i vanliga fall väldigt vita färgval. Jag tänkte förstärka det plommonfärgade temat ytterligare men än så länge så har jag börjat genom att dekorera med rödlök efter tips av Louise. Vad kan man mer ha för att förstärka färgtemat?
måndag 19 september 2011
Vilken soppa
Jag hittade en morotssoppa på denna blogg som jag var tvungen att laga och det gjorde jag helt rätt i. En riktigt fräsch soppa som kommer att bli en favorit i höst.
en gul lök
3 vitlöksklyftor
ett par cm ingefära
spiskummin
curry
800 g - 1 kg morötter
3 msk kycklingfond
1 liter vatten
saften av en halv citron
saften av en halv apelsin
salt
svartpeppar
Fräs lök, vitlök och ingefära i smör. krydda med curry och spiskummin. Lägg i morötterna i bitar (ca 2 cm) och fräs i ca 5 minuter. Häll på kycklingfond och vatten och låt koka till morötterna är mjuka.
Mixa soppan med stavmixer, häll i saften från citron och apelsin. Salta och peppra och ta ett par tag till med stavmixern.
Jag serverade med med kantareller och en klick creme fraiche.
söndag 18 september 2011
I höstens tecken
Denna helg går onekligen i höstens tecken. Efter en dag med mycket frisk luft igår så blev det en lugn kväll hemma bara jag och pojkvännen där matlagning stod i centrum. Till förrätt en underbar kantarelltoast och till huvudrätt högrev som fått stå och koka med fond och vin i ca 3 1/2 h. Till det magiskt möra köttet serverades rödvinsås som fått koka lika länge, potatismos och sockerärtor. Desserten bestod av ost och kex. Jag är ingen direkt dessertmänniska så när jag får välja så är det nästan alltid ost som står högst på önskelistan.
Då det ösregnar ute så tillbringar vi denna Söndag med att spela wordfeud, slappa och inom kort ska jag göra pressgurka till kvällens köttbullsmiddag. Sköna söndag.
Då det ösregnar ute så tillbringar vi denna Söndag med att spela wordfeud, slappa och inom kort ska jag göra pressgurka till kvällens köttbullsmiddag. Sköna söndag.
lördag 17 september 2011
Oskriven agenda
Efter en ovanligt hektiskt period med weekends i både Paris och London de senaste två veckorna samt det faktum att vi inte haft en obokad helg sedan Maj månad så känns denna helgen så oerhört välbehövlig. Inga planer, inga måsten, bara vara. Dagen var vi tillbringat uppe vid delsjön där vi promenerat, grillat mashmallows och njutit av lugnet. Nu har pojkvännen förbererett kvällens rödvinsås och högrev som ska få den tid de förtjänar på spisen. En fantastisk höstdag med andra ord.
Jag tyckte att det tog lite lång tid att grilla, att placera mashmallow inne i elden tar uppenbarligen längre tid om man vill ha en ätbar. |
City skogsmulle |
torsdag 15 september 2011
Kvällens tips
En av Malmös bästa butiker finns äntligen tillgänglig över hela landet som webbshop och nu har jag kollat i genom mer eller mindre hela shoppen och förutom alla underbara saker så är enkel, estetiskt tilltalande och väldigt lättnavigerad. Något som helt för få webbshopar är. Tyvärr. Stort plus för det Olsson och Gerthel.
De 1000 första kunderna får 10 % rabatt. uppge rabattkoden SYDSVENSKAN
De 1000 första kunderna får 10 % rabatt. uppge rabattkoden SYDSVENSKAN
Portfölj Ceannis, Lampa Jonas Bohlin, bord Hay, pläd Missoni home, örhänge Arena Copenhagen, bordslampa Arne Jacobsen och boxar Rie Elise Larsen |
onsdag 14 september 2011
Shopping i London
Det går även ypperligt att shoppa i London. Det som förvånade mig mest var prisskillnaden på märken som Mulberry. Att både Marc Jacobs och Barbour var billigare visste jag men annars trodde jag att London var en ganska dyr shoppingstad.
Även bästa apoteket Boots fick sig ett par besök och där köpte jag en del hår och hudsaker. Boots måste vara världens bästa apotek.
Nya avtalspennor från Marc Jacobs. Två ska dock ges bort. |
Halsband och smyckeskrin från fina butiken Anthropologie där jag hade kunnat handla hur mycket som helst. Främst inredning vilket inte riktigt fick plats i väskan. |
Plånbok som matchar min väska från Mulberry |
Kjol från Oasis och kofta från Topshop. Jag ser ett tema. |
Kavaj med silvertrådar Zara |
Sylt och marmelad |
tisdag 13 september 2011
London calling
Nu är äntligen både jag och min väska hemma från London. Man kunde hoppats att vi skulle komma samma dag men icke. Detta var mitt första besök i London och efter en trevande start så har jag kommit att uppskatta London. Covent Garden, Kensington och Notting Hill är underbara delar och även kvarteren kring Bayswater Street / Hydepark är helt fantastiska kvarter såsom många andra. Dock får maten i sin helhet inget vidare betyg även restaurangen Hakkasan får många plus. Dock håller jag mig gärna borta från brittisk mat.
En fin eftermiddag i mysiga Covent Garden |
Fina köpcentrat Liberty |
Jag vill inte fördöma den brittiska maten helt. Marmelader och sylt är de duktiga på. |
Efter att ha sett en uppsjö av blomsteraffärer som sålde plastblommor med blomdoft så kändes det betryggande att se detta blomsterstånd utanför Liberty |
Även området där OS nästa sommar kommer att hållas besöktes |
Chinatown |
Efter ett snabbt ombyte från jeans till kjol ute på gatan så smakade ett glas champagne på Ritz gott. |
London Eye, tagen från en turistbuss |
En av alla fantastiska rätter som serverades på Hakkasan. Samtliga rätter serverades i skålar som alla vid borden fick ta av. |
Ännu en av rätterna |
En del av desseren. Detta är någon form av gigantisk chokladbulle. Till det serverades en syrlig pannacotta. |
En av många vackra gator |
Även London har en rad pampiga fastigheter |
Även Big Ben avverkades under bussfärden. |
Sista kvällen tackade London oss för visat intresse med bravur. |
onsdag 7 september 2011
Mer Paris
Nyss färdigpackad för i morgon är det avfärd till London som gäller. Det var med andra ord ingen idé att plocka undan resväskan. London ska bli spännande då jag aldrig varit där tidigare. Känns som om det kommer att vara väldigt olikt Paris. Ska bli intressant att se om den staden kan göra samma intryck på mig som Paris gjorde.
En väsentlig skillnad bör ju bli maten. Storbritannien är inte känd för sin kulinariska mat direkt och jag tror att lägsta nivån är långt ifrån Paris. Det är det som är så intressant med Paris, att lägsta nivån är så hög. Man kan i stort sett gå in på vilket hak med plastdukar och lysrörsbelysning som helst och få superb mat. Jag föredrar att satsa på att äta lokala specialiteter när jag är ute och reser. Ser alltså ingen anledning att åka till Paris för att äta tex. sushi eller tapas. Foie gras, tartar, Moules marinieres, creme brulee och macaroons, baugetter och croissants har stått på menyn och har smakat så där fantastiskt som man kan förvänta sig av ett av världens mest erkända kök.
Jag uppskattar det självföreoende som Paris har. När man beställer frukost så är det inte omöjligt att får man en baugette med enbart smör till. Torftigt kan det verka men med den kvaliteten de har på sitt bröd så gör det bara det enda rätta. Precis som att det väldigt sällan bjuds på fantastiska uppläggningar. Varför ska de gör det när maten talar för sig själv?
En väsentlig skillnad bör ju bli maten. Storbritannien är inte känd för sin kulinariska mat direkt och jag tror att lägsta nivån är långt ifrån Paris. Det är det som är så intressant med Paris, att lägsta nivån är så hög. Man kan i stort sett gå in på vilket hak med plastdukar och lysrörsbelysning som helst och få superb mat. Jag föredrar att satsa på att äta lokala specialiteter när jag är ute och reser. Ser alltså ingen anledning att åka till Paris för att äta tex. sushi eller tapas. Foie gras, tartar, Moules marinieres, creme brulee och macaroons, baugetter och croissants har stått på menyn och har smakat så där fantastiskt som man kan förvänta sig av ett av världens mest erkända kök.
Jag uppskattar det självföreoende som Paris har. När man beställer frukost så är det inte omöjligt att får man en baugette med enbart smör till. Torftigt kan det verka men med den kvaliteten de har på sitt bröd så gör det bara det enda rätta. Precis som att det väldigt sällan bjuds på fantastiska uppläggningar. Varför ska de gör det när maten talar för sig själv?
Tartar |
Ostron som var pojkvännens förrätt då jag åt ankleverpaté. Dock åt jag ett ostron. På L atlas i St Germain |
Skulle kunna vara en av världens bästa maträtter. På samma ställe som ovan |
Anklever med fikonmarmelad och ett särskilt salt. Till detta serverades fantastiska grillade baugetter. En magisk måltid där vi även fick njuta av allsång |
Laxtartar på samma ställe som ovan |
Jag är ingen glassmänniska men detta var en av de godaste glassar jag ätit. |
Sen frukost / tidig lunch vid Louvren. |