Jag är ju ingen stjärna på att baka men något som jag faktiskt slängt ihop på sistone är bananbröd. Perfekt när vi har bananer som börjar bli lite väl mogna här hemma. Jag använder Ida Wargs recept som jag skulle säga är en blandning av kaka och bröd.
5 dl havregryn
2 st mosade bananer
0,75 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk havssalt
1,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl valfri mjölk
0,5 dl kokosolja
0,5 dl honung eller agave
1,5 msk vinäger
Mixa havregryn till ett mjöl. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en smet. Lägg i en liten brödform. Enligt receptet ska brödet vara inne i 35 min på 175 grader. I vår ugn så är det 32 minuter i 170 grader. Stäng sedan av ugnen och låt brödet vila.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar