måndag 3 juli 2017

Pasta med långsamt rostade tomater

En vardagsfavorit här hemma är en pasta som jag hittat hos Johanna och som hon i sin tur har hittat hos Sofia Wood. Jag varierar den efter vad vi har hemma och oftast gör jag den med bönpasta men idag slog jag på stort och använde vanlig pasta. 

Först så lägger jag små, goda tomater i en ugnsform med olivolja, salt och peppar och sätter in dem i ugnen på 180 grader i ca 40 minuter. 

Sen skivar jag vitlök så tunt jag kan och lägger i en kall stekpanna tillsammans med chiliflakes och rejält med olja som jag långsamt låter värmas upp utan att vitlöken tar färg. 

Här efter kan det skilja sig en hel del. Idag fick vitlöksolja sällskap av fint skuren blomkål, spenat och rödlök som fick stekas mjukt och sedan hällde jag i pastan och tomaterna och oljan som tomaterna bakats i. Sedan toppade jag med buffelmozarella, basilika, knaperstekt bacon, parmesan, flingsalt och svartpeppar. En riktigt vardagsfavorit som kan varieras i all oändlighet. 

Nu ska vi avrunda denna måndag med ostbricka och en brasa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar