lördag 13 oktober 2012

En fredagsmeny

Igår firade vi in helgen genom att bjuda goda vänner på en fredagsmiddag. Började med en svamptartine och ricotta, karamelliserad rödlök och kantareller. Till det iskall Champagne i glasen. Fortsatte middagen med en pasta pecorino med mycket citron och till det rosa kalvfilé. Att bjuda på pasta hör inte till vanligheterna hemma hos oss men denna var faktiskt riktigt god. Receptet på pastan hittade jag på Frederik Zälls grymma blogg och för ovanlighetens skull så följde jag receptet som ni hittar här. Till dessert blev det en knäckig äpplepaj med äpplen från mamma och pappas trädgård. Och hotshots. Som vanligt.

Gårdagens meny var en relativt snabblagad sådan och lämpar sig väldigt bra för en fredagkväll. Så snabb att vi till och med hann besöka en inflyttningsafterwork innan gästerna kom. Under tiden låg kalven i en marinad av citron, rosmarin,olivolja och balsamvinäger.


Bilder: By Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar