söndag 3 januari 2016

Månadens lista

Jag har ett bloggrelaterat mål för 2016 och det är att ge bloggen mer kärlek än vad den fått på sistone. En nystart på något sätt. Börjar med att introducera en rad nya kategorier den närmsta tiden och så ska jag fila på någon större nystart inom kort. I morgon introducerar jag kategorin huset och nu ger jag mig på en modifierad version av Johannas lista där jag bytt ut några kategorier för att den ska passa mig lite bättre. Jag har gett den ett försök tidigare men nu känner jag att tiden är inne för att göra denna till en vana.

Bok
Konstboken Share är en bok där 50 konstnärer bidragit med ett konstverk vardera. Förutom att boken är superfin som den är sidorna perforerade så att man kan ta ut sina favoriter och rama in. Det är till och med meningen att man ska göra det så det behöver inte ens kännas som om man förstår boken.



Plats
Även vintertid är det inte mycket som slår Bohusläns skönhet. Annorlunda än på sommaren men minst lika vackert. De grå klipporna smälter ihop med himmel, hav och marken och bildar den mest harmoniska vy jag kan tänka mig. Att jag får tillbringa så mycket tid ute bland klipporna och havet. Det är fint det.



Plagg
Jag fick bland annat en blå och vitrandig pyjamas av Henrik i julklapp. Den har jag typ levt i sedan jag fick den. Hur mysigt är det inte att gå klädd i pyjamas halva dagen? Något som för min del oftast stannar vid en tanke då jag är på gymmet tidigt och sedan brukar vi ha en del planer. Men på nyårsdag hade jag på mig pyjamas till det var mörkt ute. Trots att vi hade gäster. Hur mysigt som helst. Och kanske bara legitimt på just nyårsdag.



Mat
På min lista för målsättningar 2016 står att bli bättre på att laga, och äta, vegetarisk mat. Jag äter väldigt mycket grönsaker men oftast har jag något annat som huvudingrediens. 2016 är året då grönsakerna spelar huvudrollen. Green kitchen stories är fullmatad med inspiration. Jag tror också att jag kommer att pickla och fermentera det mesta detta året. 



Ord
Så här i början av januari så är det väl träning som står på mångas agenda. Själv har har en del träningsrelaterade målsättningar för året. En av dem är att ta tag i yogan. En annan är att ge löpningen en ärlig chans. En riktig chans. Så länge jag kämpar tillräckligt hårt så kommer jag att bli en sådan person som älskar att springa.


Detalj
Jag går igång på golv. På visningar när vi tittade på hus så var det golven jag tittade först på. Allra helst vill jag ha en mörk fiskbensparkett men i huset vi köpt ligger det en jättefin massiv enstavsparkett och det är också fint.  När jag och en kompis gick in på Celine i London för att titta på handväskor så tittade jag mest på golvet. Nu är deras marmorgolv med olika typer av marmor väldigt fint men jag borde nog ägnat väskorna lite mer uppmärksamhet. Golv är alltså min grej.

1 2 3 4 5 6

Se fler listor hos Johanna, Krickelin, Weronica och Ulrika.


2 kommentarer:

  1. Åå, vad kul! Jag gillar verkligen din blogg och kan ju inte bli annat än glad åt detta! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mathilda! Så glad jag blir. Det är nu det händer. Känner att bloggen har blivit allt för åsidosatt denna höst.

      / Emma

      Radera