söndag 30 augusti 2015

Hölick

För er som följer mig på instagram så har ni redan sett att vi befunnit oss i de mer nordliga delarna av landet i helgen, närmare bestämt Hudiksvall. Anledningen var att goda vänner till oss fyllt trettio och det firade de med en fest med norrlandstema i Lindefallet som ligger utanför Hudiksvall. Jag kom som ett norrsken. Men när vi ändå var där uppe så passade vi på att utforska både stan och omgivningarna och efter ett tips åkte vi igår ut till naturreservatet Hölick. 





Hölick är så där löjligt vackert att det nästa gör ont. Solen sken men vi var nästa helt ensamma där ute och vi tillbringade dagen med att gå en promenad på stenar och klippor en bit från den ordinarie stigen. Att vi inte riktigt var klädda för hajk gjorde att det nog såg ganska roligt ut men väl ute på klipporna så var det onekligen värt det. Den tappra i sällskapet badade i det svinkalla vattnet medan vi andra efter att ha doppat tårna konstaterade att de där 20 graderna som vi fått höra att vattnet höll var en kraftig överdrift. Åter igen slås jag av att jag sett alldeles för lite av vårt vackra land fylld av pärlor. 












fredag 28 augusti 2015

Instaweek

@byemma
Nu har jobbsäsongen kommit igång med allt vad det innebär. Men innan denna vecka startade och vädret slog om så fick vi njuta av en riktig sommarhelg på landet. Salta bad, varma klippor, kaffe i termos, kräftor i sjöbod och bärplockning. Men denna vecka är jag tillbaka med ordentliga träningsrutiner efter en sommar som i och för sig inneburit träning varje dag men då i form av morgonpromenader och trädgårdsgym. Igår var jag på en invigning av Göteborgs första gröna takterass och regnet vräkte ner och jag var inte direkt klädd för vädret. Efter att ha tillbringat förmiddagen utomhus var det skönt att värma sig inne på Bellora för lunch. 

Helgen som kommer då? Jo, vi ska faktiskt till Hudiksvall för att gå på 30-årsfest. En av många resor på höstens agenda. 

Ha en trevlig helg. 

onsdag 26 augusti 2015

Hvitfeldtsgatan 13



Hemnet har vaknat från semestern och tiden jag lägger på Hemnet utanför arbetstid skjuter i höjden. Just nu ligger denna sekelskiftsdröm ute till försäljning hos Alvhem. Lägenheten ligger på trevliga Kungshöjd och listan på saker från önskelistan som bokas av här är lång. Vad sägs om rum i fil, pardörrar, djupa fönsterkarmar, vackra fönster, stuckatur och balkong. Platsbyggt kök och ett rymligt badrum finns också i denna fina lägenhet. Tycker även att man löst de olika golven på ett väldigt harmoniskt sätt. Med så många bockar på listan så kan man ju nästan se förbi planlösning som i mina ögon är långt ifrån optimal.


Alvhem via Hemnet



tisdag 25 augusti 2015

Rustad för hösten

Kappa Filippa K, sneakers HM, tröja HM, nagellack Essie, kjol Lindex, CC-cream Peter Thomas Roth, Säker stil finns på bland annat Bokus

Så kom de mörka molnen och ostadiga vädret. Om sommaren hade varit lite längre så hade denna period varit efterlängtad från min sida. Höstens kläder är enligt mig de allra finaste, precis som nyanserna på naglarna. Förhoppningsvis dröjer det ett bra tag innan kappan åker fram men när den gör det så blir det nog denna från Filippa K som får bli min vapendragare i höst. Jag hoppas att dagarna med bara ben är långt ifrån över och nu kombinerar jag gärna kjolen med en stickad kashmirtröja och sneakers i läder. Om det vankas möten så brukar jag dock byta ut bekväma sneakers mot klackar. På vårt bröllop som hade jag en CC-cream från Peter Thomas Roth som bas och det är den bästa CC-cream jag testat. Lite som att komma till underlagshimmeln. Snart är det dags att investera i en ny nyans. Ebba Kleberg Von Sydow och Emilia De Poret släpper i dagarna sin bok säker stil som jag med all säkerhet kommer att klicka hem. 


söndag 23 augusti 2015

Sista sommarhelgen?


Det magiska vädret har onekligen toppat helgen på landet på bästa tänkbara sätt men jag kan inte låta bli att känna ett uns av vemod. Byn töms på sommargäster och trots vädret har det varit ganska lite folk här ute, hus bommas igen och båtarna åker upp på land. Det förberedds inför den årstid som snart är här och även om vi kommer att åka ut hit även under hösten så kommer det ju inte att bli varje helg och vi kommer med all sannolikhet vara lite mer ensamma här ute. 

Denna helg har vi dock maximerat sommarkänslan, troligtvis för sista gången i år. Många salta bad, tidiga promenader, häng på klipporna med vänner, middagar i kompisars sjöbod, ett kräftkalas som uppladdning inför vår årliga kräftskiva och idag har jag bland annat planterat de tolv rosenbuskarna vi hade under vigseln på bröllopet. Jag passande även på att flytta på en del växter och ett antal växter har hamnat i växthimmeln. Vem behöver gymmet när man har en stor trädgård att ta hand om? 


lördag 22 augusti 2015

Helgens bukett


Ännu en helg med strålande väder och vi fyller helgen med lite trädgårdsprojekt, mycket bad, häng i solen och alldeles snart väntar kräftor med goda vänner nere i en sjöbod. Ett ytterst trevligt sätt att tillbringa helgen med andra ord. Helgens bukett består av lite rester från en av tärnbuketterna från bröllopet i kombination med sådant jag hittade under min morgonpromenad idag. Och vasen fanns i ett av alla väldigt fina paket som vi fick i samband med bröllopet. Denna från min syster och hennes familj. 




torsdag 20 augusti 2015

En stund i skuggan


Idag avrundade jag dagen på Kale'i som ligger på Kyrkogatan 13, det vill säga samma innergård som Forssén och Öberg och Juicekällan. Eftersom vårt kontor är olidligt varmt så passade jag även på att göra dagens sista punkter på listan med en iskaffe och dadelboll i skuggan. Nu har jag förflyttat mig från den skuggan till skuggan på balkongen. Att det skulle komma dagar denna sommar då jag letar skugga, det trodde jag inte för några veckor sedan. 

Nu ser jag snart fram emot att trevlig helg med min make och goda vänner. Många salta bad, kräftor och umgänge på landet står på agendan. Firar två veckor som gifta gör vi också. 





onsdag 19 augusti 2015

Bohusgatan 2


För ett tag sedan var jag på middag i denna fina lägenhet som nu är till salu och förutom att det var en ytterst trevlig kväll så var det ett sant nöje att besöka detta vackra hem. Paret har väldigt god smak och trots, eller tack vare, att de har relativt mycket saker framme så känns det harmoniskt, personligt och genomtänkt. Hyllan i mittenrummet har jag som en av inspirationsbilderna för en vägg på landet. Mitt favoritrum i denna lägenhet i centrala Göteborg är utan konkurrens köket. Här satt vi sexton personer och åt en lång och härlig middag en sensommarkväll förra året. Se samtliga bilder hos Stadshem. Och vet ni vad, lägenheten såg nästan identisk ut när jag var där på middag vilket inte är så vanligt när det kommer till bostäder som ligger ute till försäljning.





Hemnet via Stadshem

tisdag 18 augusti 2015

Sneak peek



Idag landade de första bilderna från vårt bröllop i min inkorg och här kommer ett smakprov. Det blåste ju mer eller mindre full storm vilket såklart skapar häftiga effekter och kaotisk frisyr. Mitt hår är gjort av Anna på tempellounge och jag var så himla nöjd. Sminket är gjort av Ninive som driver makeup by Niyo och jag trodde aldrig att jag skulle kunna bli så otroligt nöjd med att bära så pass mycket makeup som jag gjorde den dagen. Blommorna kommer från blomrum. Jag har fått många frågor om min klänning och den är amerikansk och kommer från Justin Alexander.  Jag har köpt den på Skräddarhuset i Malmö. Men mer detaljer på den kommer såklart.

Dessa bilder är tagna av en av våra fotografer, Jenny som driver Jennys perspektiv och är min syster. Hon tog våra klassiska bröllopsbilder och Alice som var vår andra fotograf tog mingelbilder och bilder under middagen.


Bilder Jenny Karlsson

söndag 16 augusti 2015

Söndagsmiddag

Augusti levererar onekligen vädermässigt och äntligen får man väl tillägga. Att kunna sitta ute och äta middag har man ju inte varit direkt bortskämd med i år men den senaste veckan har vi ätit alla våra måltider utomhus. Idag hade vi goda vänner på besök och tillsammans kramade vi ut det sista ur denna semestern. Som vanligt lovar jag mig själv att bara för att semestern är slut så betyder det inte att det är slut med fina sommarstunder. 

Den mat som är sommarenens vanligaste mat hemma hos oss, i alla fall när det är jag som lagar, är blandade grillade grönsaker. Idag hela rödlökar, squash, aubergine och citroner som vi serverade med grillade färsbiffar med vitlök och örter, sallad och en srirachasås. Srirachasås som är en asiatisk chilisås är för övrigt en nyvunnen favorit hemma hos oss. Antingen som den är eller blandad med turkisk yoghurt. 



fredag 14 augusti 2015

Happy wife


Vi har onekligen prickat in årets finaste vecka som vår post-bröllop-vecka. Strålande sol och angenäma temperaturer. Förutom att vi vilat upp oss och jag ägnat mycket tid åt att inspektera min vänstra hand som nu pryds av två ringar så har vi badat en himla massa, softat på klipporna, åkt på lite utflykter, grillat och bara umgåtts med varandra. I morse åkte jag till Uddevalla för att spana in Ikeas kollektion Sinnerlig vilket kanske inte var dagens bästa beslut då de verkar ha haft stora problem med att leverera en del av produkterna och det rådde ett mindre kaos. 

Jag väntar med spänning på våra bröllopsbilder så att jag kan börja med bildregn deluxe. Fram tills dess så får ni hålla till godo med bilder på världens gladaste fru under en middagsutflykt till Mollösund tidigare i veckan. 






onsdag 12 augusti 2015

Vårt bröllop del 1 - Trycksaker


Nu har det gått några dagar sedan den mest fantastiska dag jag upplevt. Jag är fru, har nytt efternamn och svävar fortfarande på moln. En del av er följer säkert mig på instagram och har redan sett en del smakprov. Så fort jag får bilder från våra fotografer så kan ni räkna med ett bildregn i klass med ett av sommarens skyfall. Men vi börjar helt enkelt lite från början. 

Ganska snart efter vi bestämt oss för att vi skulle gifta oss så insåg jag att jag inte skulle kunna beställa färdiga inbjudningar. Uttrycket jag ville åt hittade jag inte färdigt och eftersom vårt bröllop skulle komma att genomsyras av en rad väldigt personliga val så var det inte mer än rätt att även det vi skickade ut till våra gäster skulle vara personligt med en tydlig anknytning till den plats vi valt för vårt bröllop.  Dock är jag min pyssliga ådra ytterst begränsad så vi har tagit hjälp med allt utom några skyltar som Henrik snickrat ihop. 

Redan innan årskiftet började dialogen med Tove på Rum för papper och under lång tid låg det travar med pappersprover hemma hos oss. Enligt mina instruktioner tog hon fram en logotype och det är helt medvetet som den är en oblyg kopia på ett av mina favoritmärkes logotyp, och en akvarell för att knyta ann till Akvarellmuseet. Trots mina tydliga instruktioner om inget rosa som fick jag två varianter att välja på. En som gick i grått och var helt enligt mina önskemål, och denna som jag föll för direkt när jag såg den trots att den gick i rosa. Ankaret är också en symbol som fick följa med hela vägen. Från våra "save our date"-kort till inbjudningar, häfte, en del trycksaker under kvällen och våra vigselprogram som jag hoppas finns på bilder då jag inte har något sparat. Jag beställde även våra placeringskort från Rum för papper som sedan min syster skrev för hand. 

För mig var det en otrolig trygghet att kunna springa in och terrorisera Tove i tid och otid och resultatet överträffade hela tiden mina förväntningar.



Bilder: Emma Priwin 

onsdag 5 augusti 2015

Tre dagar kvar


Idag är det tre dagar kvar till vårt bröllop och punkter betas av i ett rasande tempo men än så länge finns det en hel del punkter kvar på listan som ska checkas av. Förutom att göra klart allt inför bröllopet så ska jag nu njuta till fullo inför den helg vi har framför oss. Den helg där jag och mannen i mitt liv blir man och hustru och samlar nära och kära för att fira med oss. Givetvis kommer ni att få se en hel del bilder från bröllopet och det kan hamna en del bilder på #priwinwedding och jag tror faktiskt att vi har några kompisar i alla fall som har öppna profiler. 

Men jag skulle tro att detta blir det sista blogginlägget som fröken och därmed också de sista bilderna på mig som ogift, i alla fall på bloggen. Jag kan knappt tro att det är sant, att den dag som jag drömt om i över 13 månader väldigt snart är här och nu ska jag ägna tiden åt att njuta. 


Bilder tagna av Jenny som är en av våra två bröllopsfotografer. 

söndag 2 augusti 2015

En spontan helg på havet


I Fredags blev jag upphämtad av killarna som var ute och seglade. Destinationen var Käringön och tanken var att jag skulle vara ute över dagen, äta middag och sedan ta båten tillbaka till landet. Jag kom hem idag, fyrtioåtta timmar senare. En ytterst spontan helg som resulterade i att jag var tvungen att gå och köpa nya kläder och en tandborste och sedan bar det av till Marstrand. Helgen har bjudit på segling, mestadels sol, god mat, många skratt och en fantastiskt rolig utekväll på Petersons i fredags följt av en efterfest på båten som jag sov mig i genom men bildbevis får vara med här ändå. Det finns inte mycket som slår Bohuslän. Just nu kan jag faktiskt inte komma på något alls. 

Bilder från min och resten av sällskapets instagram