tisdag 8 september 2015

Vårt bröllop och maten

En av anledningarna till vi valde Akvarellmuseet och Restaurang Vatten för vårt bröllop var för att vi fick möjlighet att göra vår egna meny. Det fanns alltså inga färdiga bröllopspaket utan vi kom med våra önskemål och så tillgodosåg restaurangen dem. När det kom till menyn så valde vi att ha fyra rätter varav två förrätter. Vi listade helt enkelt ingredienser som vi ville ha på respektive rätt så fick de komma tillbaka med ett förslag som vi provsmakade och efter några mindre korrigeringar så var menyn klar. Och jag tror inte att vi hade kunnat vara mer nöjda med den mat som serverades.

Några saker hade vi bestämt på förhand och det var bland annat att det skulle finnas en råbiff på menyn och att istället för tårta skulle det serveras citron och marängpajer i miniformat. Att det skulle serveras ostron och Champagne på bryggan var även det något som vi bestämde oss för innan vi bokade plats. Helst skulle jag vilja ha en gammal fiskare som satt på bryggkanten och öppnade dem till tonerna av Evert Taube men just det önskemålet var inte lika enkelt att tillgodose. Att vi skulle ha skånska ostar var även det ett starkt önskemål precis som att min mamma skulle göra den rabarberkompott som serverades till.

Havskräfta med rostad Brioche, syrad Fänkål och Dillemulsion 
Amand Sauvignon Blanc 2013, Pascal Bouchard 
Råbiff med Bakat Ägg, Picklade Senapsfrön och Örter från Austad Gård 
Exspectatia Regnie 2013 Beaujolais, Christian Ducroux 
* 
Halstrad Lokal Fångst, Kantarellsås, ljummen Primörsallad och syltade Lingon 
Côtes du Rhone Villages Seguret, Domaine Jean David 
* 
Tre sorters Skånska Ostar med Fruktbröd och Annikas Rabarberkompott 
Iscider 34°Brix, Brännland
Citron och Marängpajer i miniatyr och Kaffe 
Kullados, Kullabygdens Destilleri








Samtliga bilder är tagna av Alice Johnsson

1 kommentar :