måndag 28 januari 2013

Föremål med historia



Igår städade jag klädkammaren. Det tog halva dagen och jag är inte ens klar. Sen tog jag lite bilder på vårt sovrum som är en blandning av mig och Henrik. Jag gillar vitt och ganska stramt. Henrik är betydligt mer klassisk och vill att möbler och saker ska ha historia. Så det är en mix. Gynningtavlan fick jag av Henrik vår första jul. Han visste att jag gillade den tavlan men den var tyvärr slut så han letade upp Agneta Gynnings telefonnummer, ringde henne och berättade att han var på jakt efter den tavlan till sin nya flickvän. Och hon kunde väl inte säga nej till killen som ansträngde sig så hon hämtade den hos Carolina och så att jag kunde få den i julklapp. Den söndriga Guide Michelinboken som jag måste lämna in och få lagad hittade vi på den underbara antikmarknaden Port de Clignancourt i Paris. Denna underbara marknad som jag planerar att vi ska besöka med släp så att jag kan få en hem svulstig antik spegel med guldram. Ett hem med historier och där vi skapar vår historia helt enkelt. 


8 kommentarer:

  1. Fint! Och jag ÄLSKAR tavlan från Gynning, hon är en fantastisk konstnär.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Hon gör en ny kollektion nu som inte är lika mycket färg och detaljer. Den är verkligen superfin!

      Radera
  2. Ja det där är ej en del av förhållandet, att kompromissa sig fram till en bra balans-även inredningsmässigt.
    Du har kanske sett min oljemålning som jag har av Gynning, den gör mig glad varje gång jag ser den.

    Kram Mrs G/inredningshjälpen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mrs G! Hemma nu? Ni verkar ha haft en helt fantastisk semester!
      Jag har sett din fina tavla! Superfin! Hoppas att allt är bra med dig?

      Radera
  3. Åh vad fint ni har det! Fler inredningsbilder och inspiration skulle verkligen uppskattas :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Anna! Det kommer! Lovar! Det ska bli lite bättre ljus eller så får jag vara framme med kameran oftare på helgerna!!

      Radera
  4. Hej Emma, tack för en fin blogg! Var har du köpt de schyssta gardinerna och gardinstängerna till sovrummet? Vad är det för tillverkare sv stängerna? Önskar dig en fortsatt fin helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Min mamma jobbar med textil inredning så hon har beställt dessa till mig. De går från tak till och och vägg till vägg i både sovrum och vardagsrum. Skenorna kommer från Silent gliss och tyget Baumans tror jag. Om du är intresserad av kontakten så maila mig så ring min mamma på 0708-273597, Hon heter Annika Karlsson.

      / Emma

      Radera