lördag 21 januari 2012

Moules frites

En av mina absoluta favoriträtter är musslor i olika former. Därför föll valet gällande kvällens middag på just det. Pojkvännen stod för tillagningen av musslorna och jag för Aioli, hemmagjorda pommes och vitlöksbröd. I glasen under middagen och även nu finns Yalumba Riesling (nr 16017). Jag är ingen större fan av vita viner men detta är gott. 

Vitlöksbröd med ett smör gjort på smör, vitlök, örter, citron, salt och peppar. 

Förutom lök (scharlotten, röd, vit och purjolök) så hade pojkvännen i tabasco, vitt vin, grädde och persilja. Och musslor förstås.
Färs löken, häll sedan på musslorna och lägg på locket och låt stå ett par minuter eller tills musslorna öppnar sig. Häll sedan på vin och låt det koka upp. Häll sedan på grädde och tabsaco och toppa med persilja innan servering. 


Aioli gjord på:
 2 ägggulor, 1 msk dijonsenap, 1 msk vitvinsvinäger, 2 stora vitlöksklyftor, lite pressad citron, salt, peppar och ca 4 dl rapsolja.

Blanda alla ingredienser förutom olja, droppa ner oljan under tiden du vispar. När aiolin börjar tjockna kan du hälla snabbare. Tänk på att alla ingredienser måste måste hålla samma temperatur annars skär den sig.


Vad äter ni ikväll?

2 kommentarer :

  1. Funkar det trots att mina recept inte är så exakta?

    SvaraRadera